Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Με αιχμή τα οικονομικά – Κ. Μητσοτάκης: Το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους» – Aλ. Τσίπρας: ΓΛΚ και μετά debate

Στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, τρεις εβδομάδες πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου, παραμένουν τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων και οι προβλέψεις τους για φορολόγηση προσώπων και επιχειρήσεων, ενώ «φρένο» για λίγες μέρες μπαίνει στο εντατικό πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Έτσι αναβάλλεται τόσο η περιοδεία που θα έκανε αύριο στη Χαλκιδική, όσο και η επίσκεψη με τον γιό του Κωνσταντίνο στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνο ενόχληση στο λαιμό, ενώ ο ίδιος επέλεξε να ανακοινώσει ότι έχει κοβιντ με βίντεο στο tik tok.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε κάθε τόνο ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και τονίζει ότι οι κάλπες είναι άδειες. «Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές» δήλωσε εξηγώντας ότι στις 21 Μαιου εγινε ένα βήμα, που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο.

Το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους»

Από την Κόρινθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κρυφή ατζέντα φόρων. Όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ.Το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους». Λοιπόν εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Κόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, τότε και το κράτος έχει περισσότερα χρήματα να στηρίξει την παιδεία και την υγεία, τόνισε.

«Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι μονόδρομος», αναφέρει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα. O πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την απόφαση των ΗΠΑ για την πώληση στην Ελλάδα των F-35.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας που περιόδευσε στη Δυτική Αττική πρότεινε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει τα προγράμματα και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη σε τηλεμαχία.

Ο κ. Μητσοτάκης μας κάλεσε προκλητικά να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αν έχει τα κότσια πάμε μαζί στο ΓΚΛ. Και το δικό μας πρόγραμμα και το δικό του, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, με μια προϋπόθεση, την επόμενη μέρα δε θα το βάλει στα πόδια, θα `ρθει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την εκλογική μάχη, αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει την προσπάθεια του μέχρι την κάλπη με όπλο το πρόγραμμα του, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Χαϊδάρι και τους Αγίους Αναργύρους, καλώντας τους πολίτες να ακούσουν τις αληθινές θέσεις του κόμματος και όχι την προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση της ΝΔ, όπως είπε.

«Η παραίτηση η δική μας θα ήταν παραίτηση της ελληνικής κοινωνίας»

Στις εκλογές της 25 Ιουνίου αντιπαρατίθενται δύο προγράμματα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας που είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Η παραίτηση η δική μας θα ήταν παραίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Γι αυτό δεν παραιτούμαστε. Όχι μόνο δεν το βάζουμε κάτω αλλά θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τόνισε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ως το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης περιόδου.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μαζί με το ΕΣΠΑ φτάνουν τα 70 δις ευρώ. ΚΑΤ Σε ποιους θα δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός να διαχειριστούν αυτά τα 70 δις ευρώ; Σε αυτούς που έδωσαν 15 δις σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημέτερους»; , είπε χαρακτηριστικά.

Περνώντας από το περίπτερο της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε, όσους βρίσκονταν εκεί.

Από την Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στην κριτική, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο δηλώσεων στελεχών του για αύξηση των φόρων.
Από τη Σητεία και τη Μονή Τοπλού ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του, τονίζοντας την ανάγκη ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα.

Προτεραιότητά του ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική οικονομία προστιθέμενης αξίας ενίσχυσης των εξαγωγών και πολλών καλων θέσεων εργασίας. Το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας δεν επενδύει σε μία εξωστρέφεια αλλά στον αφελληνισμό μέσω του real estate και πολυ μεγάλων επενδύσεων που δυσκολεύουν την ανάπτυξη.

Μιλώντας εξάλλου στον ΣΚΑΙ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «ένα στόχο έχει για τη φορολογική πολιτική»: Να μειώσει το βάρος από τη μεσαία τάξη και τον εργαζόμενο και το φτωχό. Η κυβέρνηση που μείωσε συντελεστές έχει πάρει από έμμεσους φόρους. Δεν έχετε δίκαιο φορολογικό σύστημα κ. Μητσοτάκη. Έχουμε μια άλλη αντίληψη για την πρόοδο της χώρας.

Ο τσακωμός της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τους φόρους προκαλεί και τη νοημοσύνη και τη μνήμη του λαού, γιατί ήταν αυτοί που έγδαραν μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους με τη φοροληστεία και τους μνημονιακούς άδικους φόρους, την ίδια ώρα που μείωναν τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας

Σε λαϊκές αγορές της Σταυρούπολης περιόδευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνοντας μεταξύ άλλων: Στο θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων οριζόντιος φόρος 15% έσοδα-έξοδα σε μία δεξαμενή ότι περισσεύει φορολογούνται με 15% γλιτώνεις βασικά πράγματα γραφειοκρατία φοροδιαφυγή φοροαποφυγή.

Τον Έβρο πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου  ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση.

Κόντρα για την απλή αναλογική

Νέα κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του Γιώργου Τσίπρα στην ΕΡΤ, για την επαναφορά της απλής αναλογικής αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και ειδικά ορισμένων κομμάτων που δεν θέλουν να ενισχύσουν την προοπτική αυτή. Υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, είπε ο Γιώργος Τσίπρας και στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά περί επαναφοράς, απάντησε: Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν το απάντησα, θα την επαναφέρουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές»

«Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές», ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν και με αφορμή την αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη ότι το θέμα της πρώτης κατοικίας είναι “ντεμοντέ”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
«Είναι τέτοια η αλαζονεία της ΝΔ που νομίζει ότι οι πολίτες της έδωσαν λευκή επιταγή για να βγάλει τις πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί», ανακοινώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Παρακαλούμε συνεπώς τον Κ. Τσίπρα να μας πει πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία, ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ‘Ακης Σκέρτσος, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, για «πρόγραμμα λεληλασίας από τη Νέα Δημοκρατία».

«Με την απάντησή του ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε πως το μόνο πρόγραμμα που δεν είναι κοστολογημένο τελικά είναι αυτό της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement