Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μετά τις “αναταράξεις” πιο καλοκαιρινό το τριήμερο

Περιορίζεται η αστάθεια σήμερα με μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Το βράδυ θα βρέξει και στην Κρήτη.

Την Παρασκευή ένα σύστημα κινούμενο στα νότια τμήματα της χώρας θα δώσει βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο και κυρίως στο νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα).

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,  η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά . Στα νησιά τόσο του Ιονίου όσο και στο Αιγαίο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Και στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη ανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα βόρεια τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement