Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Με ανοιξιάτικες μπόρες αλλά καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Μπορεί οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την εβδομάδα στα ηπειρωτικά κυρίως της χώρας, όμως οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε ευχάριστα επίπεδα με ανοδική τάση, ενώ οι άνεμοι ήπιοι κρατούν τις θάλασσες ήρεμες.

Ένας Μάιος λίγο πιο συννεφιασμένος και υγρός από το επιθυμητό για τους λάτρεις του καλοκαιριού, σοφά όμως βροχερός και δροσερός για την ομαλή αλλαγή σκυτάλης στους πιο καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Την Τετάρτη θα έχει μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 στα ηπειρωτικά και τους 22 με 24 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού προς το τέλος της ημέρας.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που σταδιακά όμως θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες να εκδηλώνονται από το μεσημέρι και μετά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη με ένταση μέχρι τα 5 μποφόρ βόρειοι και μόνο στα νότια τμήματα ανατολικοί. Το θερμόμετρο θα ανέβει στους 28 βαθμούς στα κεντρικά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται πιο εκτεταμένες βροχές ίσως και τοπικές καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι ελαφρώς πιο ενισχυμένοι μέχρι τα 6 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο, όπως και η ατμόσφαιρα ελαφρώς πιο δροσερή το Σάββατο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement