Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Σε εξέλιξη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, βρίσκεται η εκλογική διαδικασία  της 21ης Μαίου του 2023. Οι κάλπες άνοιξαν  και οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, προκειμένου να αναδείξουν την κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις επτά το απόγευμα.

Συνολικά 36 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων διεκδικούν την ψήφο μας.

Είναι οι πρώτες εκλογές, από το 1990, στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε Πού Ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Εναλλακτικά, μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όλο το 24ωρο, στις γραμμές 213 13 61 500 και 213 13 13 800.

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή διπλώματος οδήγησης ή ακόμη και βιβλιάριου υγείας. Αποδεκτή θα είναι και η ψηφιακή ταυτότητα.

Ανοιχτά θα είναι τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων έως τις 7 το απόγευμα.

Για όσους εκλογείς μετακινούνται με οχήματα  για να ψηφίσουν υπενθυμίζεται ότι η διέλευση από τα διόδια της χώρας, καθώς και από την Αττική Οδό, μέχρι τις 8 αυριο το πρωί, είναι δωρεάν.

Η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι  από τα 21.467 συστήματα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (srt) που είναι σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικρατείας δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα 16.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της εξαιρετικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε ο...

Advertisement