Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΠOE-OTA: Να βγει η ΚΥΑ για την εκλογική αποζημίωση σε όσους εργαστούν στις εκλογές

Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης που να ρυθμίζει το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης του προσωπικού των ΟΤΑ που θα εργαστεί για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών, αλλά η σχετική Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης και του ποσοστού εργαζομένων που θα την λάβουν δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Το μόνο που υπάρχει είναι κυβερνητικές διαρροές για αύξηση του πενιχρού (για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους) εκλογικού επιδόματος, που φυσικά κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αλήθεια ή ψέμα.
Την ίδια στιγμή, σε όλους τους Δήμους της χώρας οι εργασίες προετοιμασίας των εκλογών προχωρούν κανονικά χωρίς καν να υπάρχει ενημέρωση για το ποιοι τελικά θα λάβουν την «εξευτελιστική» (για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους) εκλογική αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν πως είναι θύματα μιας ακόμη ανισότητας, αφού ουσιαστικά εκείνοι που διεκπεραιώνουν τον μεγαλύτερο όγκο εργασιών λαμβάνουν πολύ μικρότερη εκλογική αποζημίωση έναντι όλων των άλλων συμμετεχόντων (εργαζόμενοι Υπουργείων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αστυνομικών, κ.α.) στην εκλογική διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν πως ακόμη και εάν εργαστούν για τις εκλογές, πολλοί εξ αυτών δεν θα λάβουν την εκλογική αποζημίωση, αφού θα μοιραστούν αντί αυτής, ρεπό ή υπερωρίες!!!

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει ΑΜΕΣΑ την Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης και να πάψει να ψαρεύει σε «θολά νερά», όπως άλλωστε συνηθίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement