Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023 – debate ΕΡΤ: Το στούντιο όπου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία (φωτογραφίες – βίντεο)

Το υπερσύχρονο studio του ERTNEWS, που θα φιλοξενήσει τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους έξι δημοσιογράφους, είναι έτοιμο, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία.

Ο γραφίστας Πάνος Κωνσταντόπουλος εξασφάλισε φωτογραφίες από τον χώρο όπου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία της Τετάρτης 10 Μαΐου.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα «ανακρίνουν» τους πολιτικούς  αρχηγούς έχουν καθοριστεί από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ενώ την τηλεμαχία θα συντονίσει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδησεων της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Όπως αποφασίστηκε, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο, και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Με κλήρωση καθορίστηκε οτι η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Θα ακολουθήσει ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.
6) Νέα Γενιά

Η τηλεοπτική κάλυψη

Εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου και ένα ντρόουν , ώστε να καλύψουν λεπτό προς λεπτό τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους.

Το debate θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement