Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων και τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Κινηματογραφική καταδίωξη δυο νεαρών σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι ύποπτοι πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για διάρρηξη σε κατάστημα με ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες τελικά συνελήφθησαν και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκομένων αστυνομικών προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα, οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, ο ένας από τους δύο άνδρες κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ο πρώτος νεαρός που συνελήφθη φώναξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχεση και πως ήταν εκεί για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έρευνα και προανάκριση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement