Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση συμμορίας Αλβανών κακοποιών – Διέπραξαν 20 διαρρήξεις με λεία 230.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο

Πέντε άνδρες και μια γυναίκα Αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες, έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, και μάλιστα ένας 38χρονος ο οποίος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου και του πωλητή των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους, είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση, εξέτισε τα οκτώ και βγήκε από την φυλακή πριν από ένα χρόνο.

Τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, και τρύπωναν όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες.

Ανάμεσα στα θύματά τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, και γνωστός Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ, από το σπίτι του οποίου είχαν αρπάξει ένα πανάκριβο ρολόι και το διαβατήριο του.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν 20 κλοπές σε οικίες, με την λεία των κακοποιών να ξεπερνάει τις 230.000 ευρώ.

Στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, χρήματα, ένα πιστόλι ενώ κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις.

Σύλληψη λαθρεμπόρου τσιγάρων

Σε φρούριο είχε μετατρέψει το σπίτι του στους Θρακομακεδόνες, ο 48χρονος λαθρέμπορος τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αδρανοποίησαν τα μέτρα ασφαλείας και μετά από έρευνες στη βίλα, βρήκαν κρυμμένο σε μια αποθήκη τον 48χρονο φυγόποινο και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, και χρηματική ποινή ενός εκατομμυρίου, τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λαθρεμπορία τσιγάρων.

Στην οικία του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι, μια καραμπίνα, γεμιστήρες και φυσίγγια, τα οποία κατείχε ένας 54χρονος Βούλγαρος συνεργός του ο οποίος και συνελήφθη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement