Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ΧΑ: Η σοκαριστική κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά τη μέρα που ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Κασιδιάρης – Τι είπε ο Ντογιάκος

«Με χτυπούσαν με σίδερα Και ξύλα. Με άφησαν, γιατί νόμιζαν πως ήμουν νεκρός», είπε σήμερα (26/4) ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγύπτιος αλιεργάτης, ο οποίος περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, όταν τ’αγμα εφόδου του επιτέθηκε στο Πέραμα το 2012. Την ίδια ώρα, την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Έλληνες» ανακοίνωσε επίσημα ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές, όπου εκτίει ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παρών στις εκλογές αλλά άφαντος εξακολουθεί να είναι από τη δίκη για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μόνο τα θύματα, εξακολουθούν να ζουν με τον τρόμο και τα τραύματα που τους προκάλεσαν τα τάγματα εφόδου.

Έντεκα χρόνια μετά την επίθεση εναντίον του και εναντίον συμπατριωτών του στο Πέραμα, ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίτ καταθεσε για την αγριότητα της ομάδας των χρυσαυγιτών που ήθελαν είπε να τους σκοτώσουν.

«Ήταν 15 άτομα με μαύρες μπλούζες από πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα. Με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Δεν μπορούσα να φέρω αντίσταση. Με σκότωσαν. Πέθανα, πραγματικά πέθανα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αγύπτιος αλιεργάτης.

Αυτή την ημέρα, όπου στο «μικροσκόπιο» έμπαινε μία από τις άγριες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, επέλεξε ο αμετανόητος κατάδικος Ηλίας Κασιδιάρης, να ανακοινώσει την κάθοδό του στην εκλογές, με «μύδρους» κατά πάντων, δικαστών και πολιτικών.

«Το να επιτραπεί σε ένα καταδικασμένο διευθυντή ναζιστικής οργάνωσης να αποκτήσει εκ νέου εκλογικό συνδυασμό τον καθιστά ελεύθερο να κάνει τα ίδια» δήλωσε ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων. «Ήταν απ’ τις πιο κτηνώδεις ανθρωποκτόνες επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ, 11 χρόνια μετά δεν έχει αποκατασταθεί όσον αφορά τη φυσική ακεραιότητα και την υγεία του, δεν μπορεί ούτε να δουλέψει σε κάποια βαριά δουλειά, ούτε να μασήσει σκληρή τροφή, έχει λάμες και βίδες στο στόμα του».

Ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής της Νομικλης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» ότι «αλίμονο να θεωρηθεί πολιτικό κόμμα μια οργάνωση μαχαιροβγαλτών. Σε καμία χώρα της Ευρώπης αυτό δεν γίνεται».

Στο «φλέγον» ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουν των Δελφών, σημειώνοντας το εξής: «Δεν νομίζω ένα κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία να μπορεί να εκπροσωπήσει επαξίως στη Βουλή κάποια ομάδα Ελλήνων πολιτών».

Ο μάρτυρας υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι και όλο του το σώμα, και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Συγκλονίζουν τα όσα είπε ο Εμπάρακ Αμπουζίτ: «Με άφησαν γιατί νόμιζαν πως ήμουν νεκρός (….) Έχω 11 χρόνια που περιμένω μια απόφαση απ’ το δικαστήριο και καθυστερούν τη δίκη. Παίζουν με τα δικαστήρια και το νόμο για να καθυστερούν».

Την κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές, καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας: «Άσχετα αν δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση, αλλά δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας γιατί έχει καταδικαστεί και θα ξανά καταδικαστεί, γιατί είναι ατράνταχτα τα στοιχεία για τους κάθε είδους κασιδιάρηδες αυτής της κοινωνίας που είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος».

Για την υπόθεση αυτή, έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο πυρηνάρχης Περάματος και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Ι. Ντογιάκος: Το κόμμα Κασιδιάρη, που βαρύνεται με δολοφονία, δεν μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή

Απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έδωσε από το Φόρουμ των Δελφών ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, αρχίζοντας από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και καταλήγοντας στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφερόμενος στις πρόσφατες επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν παρενέβη για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, απάντησε πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει όταν ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο. Πρόσθεσε, όμως, ότι, αν είχε διαπραχθεί κάποια αξιόποινη πράξη, ο κ. Τζανερίκος, θα μπορούσε να το έχει ο ίδιος καταγγείλει, κάτι που δεν έκανε.

«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής ήταν μια πρωτοφανής για τα δικαστικά και πολιτικά χρονικά της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια. Έφτασε στην «αυλή» της δικαιοσύνης και έπρεπε να ορθοτομηθεί. Ήταν μια επίπονη εργασία, πάρα πολλές σελίδες, μεγάλη πρόταση, αλλά για να είμαι δίκαιος, οφείλω να μνημονεύσω και την πολύτιμη συνδρομή των δύο ανακριτριών, της κυρίας Κλάπα και της κυρίας Δημητροπούλου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντογιάκος, ενώ πρόσθεσε ότι «έγινε μια επίπονη και συστηματική εργασία, εξασφαλίστηκαν πάρα πολλά αποδεικτικά στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχθηκε και η πρότασή μου».

Τόνισε ακόμη πως «οι εκλογές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας (…) και κυρίαρχος είναι ο λαός. Αυτός αποφαίνεται και για το Α και για το Β. Βέβαια, ο λαός πρέπει να έχει μια πολιτική κουλτούρα για να οδηγείται σε σωστές αποφάσεις κατά τεκμήριο». Για την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, είπε: «Στη δική μας περίπτωση – της υποψηφιότητας του κυρίου Κασιδιάρη – ο λαός πρέπει να αποφασίσει και να κρίνει με κάποια κριτήρια. Μια κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει διαδράμει κάποιο χρόνο, έχει κάνει κάποια έργα ή δεν έχει κάνει κάποια άλλα. (…) Πρέπει λοιπόν ψύχραιμα και ώριμα, ο καθένας ατομικά αλλά και για τους υπολοίπους, να σκεφτεί ποια θα είναι η απόφασή του και ποια θα είναι η ψήφος του. (…) Είναι πρωτοφανές και ένα δύσκολο θέμα. Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να σκεφτεί, αν με την ψήφο του θα συνδεθεί ή όχι με ένα γεγονός ακραίο και δυσάρεστο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιστορία λέει ότι η Χρυσή Αυγή βαρύνεται με μια δολοφονία. Είτε την αποδέχεται, είτε την επεδίωξε. Αυτό είναι ένα κριτήριο το οποίο πρέπει να απασχολήσει βασικά τον καθένα».

Κληθείς να απαντήσει αν έχει αμβιβολία ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ήταν στοιχειοθετημένη, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου απάντησε ότι ήταν «απολύτως στοιχειοθετημένη, με πραγματικά περιστατικά, τα οποία προ ανέφερα και με αποδεικτικά στοιχεία ακλόνητα και με την παλαιά μέθοδο συλλογής αποδεικτικών στοιχείων και με την καινούργια, με σκηνές, με διάφορα πράγματα. Η ζωντανή εικόνα αποδίδει τι πράγματι έγινε και όντως υπήρχε μια δολοφονία. Δεν νομίζω ένα κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία θα μπορεί να εκπροσωπήσει επαξίως στη Βουλή κάποια ομάδα Ελλήνων πολιτών».

Όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, δήλωσε πως η έρευνα είναι σε προχωρημένο στάδιο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες και έχουν ζητηθεί πολλά στοιχεία από το εξωτερικό. Υπεραμύνθηκε της γνωμοδότησής του λέγοντας πως αυτή αποτελεί διαχρονικά αναφαίρετο δικαίωμά του κάθε εισαγγελέα. Τόνισε πως η ΑΔΑΕ βιάστηκε να κάνει έλεγχο στα γραφεία του ΟΤΕ για αποδεικτικά στοιχεία χωρίς να υπάρχει ούτε κατεπείγον, ούτε ενδεχόμενος κίνδυνος απώλειάς τους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται προσωπικά στον κύριο Ράμμο.

Καυτηρίασε ως ανησυχητικό το γεγονός πως οι πολιτικοί πολλές φορές παροτρύνουν τους πολίτες να μην σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, χωρίς να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία μιας υπόθεσης.

Τέλος, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, υπογράμμισε ότι η έρευνα προχωρά πολύ γρήγορα και δεν θα αργήσουν να υπάρξουν εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement