Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος το Μ. Σάββατο – Πάσχα με βροχές στα δυτικά και βόρεια

Στην Ανάσταση θα έχει λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα και στα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα όμως το Μ. Σάββατο θα κυλήσει με καλό καιρό. Την Κυριακή του Πάσχα οι εορτασμοί στη βόρεια και δυτική Ελλάδα θα χρειαστούν ομπρέλες, όπως και η επιστροφή των εκδρομέων θα έχει βροχερό καιρό μέχρι την Πέμπτη.

Το Μ. Σάββατο θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς στα βορειοδυτικά και βορειανατολικά θα έχει πρόσκαιρες βροχές με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μέτριοι στα 4 με 6 μποφόρ νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 23 βαθμούς στα κεντρικά και τους 19 με 21 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με  πιο αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται ήλιος με παροδικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Βροχές θα έχει από το πρωί στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Εύβοια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα έχουν ένταση στα 4 με 6 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια κατά 2 με 3 βαθμούς.

Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται σποραδικές βροχές αλλά και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τους ανέμους νότιους μέχρι τα 6 μποφόρ. Με βροχερό καιρό και μέτριους ανέμους θα κυλήσει όλη η επόμενη εβδομάδα, με σημάδια βελτίωσης να αναμένονται από την Πέμπτη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement