Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος – Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου: Σε βίντεο 11 ύποπτα οχήματα – Ανοίγουν στόματα στο νησί των ανέμων

Εξι μοτοσικλέτες και πέντε αυτοκίνητα είναι τα πιο ύποπτα για την πιθανή χρησιμοποίησή τους από τους δράστες της επίθεσης και του σοβαρού τραυματισμού του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού. Αυτό έχει προκύψει από την ανάλυση των δεκάδων βίντεο που έχουν συλλέξει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το βιντεοληπτικό υλικό έχει προέλθει από σημεία γύρω από το σπίτι του αρχαιολόγου κοντά στην περιοχή του ΚΑΤ, από την εργασία του, από τη διαδρομή του έως το σημείο της επίθεσης, όπως επίσης και πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο δράστης ή οι δράστες κατά την προσέγγιση και διαφυγή. Το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται και από καταγραφές μέρες πριν από την επίθεση της 7ης Μαρτίου στις 20:30, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή παρακολούθηση του αρχαιολόγου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί φαίνεται πως έχουν εντοπίσει κινήσεις ύποπτων οχημάτων μέρες πριν από την επίθεση, λίγο πριν από αυτή και κάποια λεπτά μετά. Κάποια από αυτά φαίνεται να εντοπίζονται ως τύποι οχημάτων και στις 3 χρονικές φάσεις και κάποια στις πιο κρίσιμες λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση στον αρχαιολόγο. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «καθαρίσουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, προκειμένου να αναδείξουν τους ιδιοκτήτες τους. Από εκεί και έπειτα θα εξετάσουν αν έχουν ποινικό παρελθόν ή αν προέρχονται από κύκλους από τους οποίους θα μπορούσε να προέρχεται μια τέτοια επίθεση.

Μία μαρτυρία άνδρα αλλά και το ίδιο το θύμα της επίθεσης περιγράφουν έναν δράστη, με τον μάρτυρα να τον προσδιορίζει μεταξύ 35-40 χρόνων, μετρίου αναστήματος. Η σχετική αναφορά κάνει λόγο για διαφυγή με μοτοσικλέτα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπήρχε οδηγός σε αυτή ή συνεργός με άλλη μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο.
Η αναβάθμιση της επίθεσης σε βάρος του αρχαιολόγου σε κακούργημα στα τέλη Μαρτίου έδωσε επιπλέον νομικά όπλα στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι μπορούν να προβούν σε άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου και άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον ώθηση στις έρευνες. Η υπόθεση της επίθεσης και του ξυλοδαρμού του Μανώλη Ψαρρού συσχετίστηκε άμεσα με τα απειλητικά SMS που δέχθηκε συνάδελφός του περίπου 15 μέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

«Τρεις μήνες μετά τη συνάντησή μας, μου ζήτησες και πήρες 100.000 ευρώ για να μου κάνεις τη δουλειά στο νησί. Δεν έκανες τίποτα και κρύβεσαι. Που… μου γ… την οικογένεια, τώρα θα γ… εγώ τη δικιά σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά, παλιοκ…», έγραφε το απειλητικό μήνυμα που έστειλε ο άγνωστος.

Η αρχαιολόγος είχε καταθέσει αρχικά στο Α.Τ. Κυψέλης, με το περιεχόμενο του μηνύματος, μαζί με τη μήνυση, να διαβιβάζονται στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που έχει αναλάβει την έρευνα του ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου. Το μήνυμα που προερχόταν από άγνωστο αριθμό αναφερόταν σε μια χρηματική δοσοληψία για μια υποτιθέμενη τακτοποίηση που θα έκανε η αρχαιολόγος στον αποστολέα του μηνύματος.

Η δικηγόρος του Μανώλη Ψαρρού, Εφη Μουγκαράκη, αναφέρει πως ο πελάτης του «αισθάνεται ότι απειλείται η ζωή η δική του και της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα μετά το περιστατικό με την αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος σε συνάδελφό του, με την οποία χειρίζονται από κοινού θέματα της Μυκόνου».

Ενα κλιμάκιο έξι αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου αναζητώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι διαρκείς έλεγχοι στο Νησί των Ανέμων δημιουργούν πίεση και μια κλιμακωτή αντίδραση που «ανοίγει στόματα» ακόμη και ως φημολογία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement