Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σήμερα οι περισσότερες βροχές

Η Μ. Δευτέρα θα είναι η ημέρα της Μ. Εβδομάδας με τον πιο  βροχερό καιρό σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τη Μ. Τρίτη ο βροχερός καιρός περιορίζεται στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Την Μ. Τετάρτη βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές ο καιρός, ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία.

Η Μ. Πέμπτη θα είναι μια ημέρα με αίθριο καιρό και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι. Την Μ. Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Αν και η θερμοκρασία θα παραμείνει και πάνω από τους 20 βαθμούς είναι αρκετά πιθανόν, πρώτα στα δυτικά την Κυριακή του Πάσχα και κυρίως τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η αστάθεια να επιστρέψει με βροχές και μπόρες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και αργότερα στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement