Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Οικονόμου για τροπολογία Κασιδιάρη: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Με τον απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης δείξαμε ότι είμαστε απόλυτα πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Πετύχαμε ρεκόρ στην αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών, η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες, οι συντάξεις αυξήθηκαν, όπως και ο κατώτατος μισθός, στηρίξαμε τους λογαριασμούς του ρεύματος, στηρίξαμε την κοινωνία. Θωρακίσαμε επίσης τα σύνορα και ξανακάναμε την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή και αξιόπιστη στη γειτονιά μας» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρνει καλύτερα από ισχυρότερες χώρες και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρα μιλώντας χθες κατάφερε να πετύχει μια συμμετρία: κάθε φράση και ένα ψέμα. Η σύγκριση ανάμεσα στο επαχθές χθες του 2019 και του σήμερα είναι καταλυτικά σε βάρος του κ. Τσίπρα» είπε. Παράλληλα, του καταλόγισε «τραμπισμό αλά γκρέκα» και χαρακτήρισε τον «πολακισμό» ως επιτομή του τραμπισμού.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι συνεχίζει τις χυδαίες επιθέσεις και ότι κλιμακώνει την τοξικότητα «επειδή δεν έχει τίποτα να πει για το αύριο της πατρίδας και των πολιτών, επειδή υπολείπεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σημείωσε ότι η «εκμηδενισμένη πολιτική του δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει μπροστά με έγνοια της το καλό του πολίτη και την αναβάθμιση της χώρας.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για “το κόμμα Κασιδιάρη” τη χαρακτήρισε επαρκή και τόνισε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων. Αναφέρθηκε στις δύο αλλαγές που προβλέπονται και εξήγησε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δικαστικής κρίσης. Χαρακτήρισε δε τη θέση της κυβέρνησης ξεκάθαρη, ενώ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ακατανόητη και επικίνδυνη.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου, τόνισε ότι σε δύο μήνες θα έληγε η θητεία του λόγω ηλικίας, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα, που θέλει τον κ. Γεραπετρίτη να είχε συνάντηση με τον κ. Τζανερίκο, μέρες πριν την κατάθεση της νέας κυβερνητικής τροπολογίας, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της νομοθετική της πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement