Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Με αρκετές εναλλαγές η Μεγάλη Εβδομάδα

Ο καιρός της Μεγάλης εβδομάδας θα έχει όλες τις εναλλαγές. Θα ξεκινήσει σε πιο φθινοπωρινό κλίμα με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στην συνέχεια θα βελτιωθεί με άνοδο της θερμοκρασίας. Προς το Πάσχα όμως ξανά αλλάζει, καθώς από τη Μεγάλη Παρασκευή θα επικρατήσουν νοτιάδες που θα δυσκολέψουν λίγο τις θαλάσσιες μετακινήσεις και τις τοπικές βροχές να χαλάνε λίγο τα σχέδια του Πάσχα.

Σήμερα Μ. Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις θα καλύπτουν όλη τη χώρα, με τις βροχές να επηρεάζουν σταδιακά όλες τις περιοχές. Τοπικές καταιγίδες ή πιο έντονες βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την κεντρική και στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με το θερμόμετρο μέχρι τους 14 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις και βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη θα έχει πυκνές νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Τρίτη αν και το πρωί θα έχει λίγη συννεφιά, οι βροχές θα αρχίσουν να περιορίζονται στα κεντρικά και ανατολικά, με τον ουρανό να καθαρίζει από τα δυτικά. Στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα κατά τόπους μπορεί να είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια και πάλι μπορεί να πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας όπως και στην ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι μέχρι τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει λίγο στα βόρεια και δυτικά καθώς οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 16 με 18 βαθμούς.

Την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρκετά πιο βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας. Την Μ. Τετάρτη θα έχει κάποιες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα, με αρκετό όμως ήλιο. Την Μ. Πέμπτη θα έχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 20 με 22 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement