Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προεκλογικός «πυρετός» και «μετωπικές» αντιπαραθέσεις (video)

Ένας ράπερ και μια συναυλία ανεβάζουν την ένταση της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που του χρεώνει σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια. «Φωτιές» άναψε και η συναυλία στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. «Δεν ιδιωτικοποιείται» διαμηνύει η κυβέρνηση, «Λέτε ψέματα» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων με φόντο τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Εφ’ όλης της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ύλης συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, στα πρώτα μέτρα του προεκλογικού μαραθωνίου.

Ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και περιηγήθηκε στους χώρους του αεροδρομίου, συνομιλώντας με ταξιδιώτες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα μία πετυχημένη περίοδο στον τουρισμό.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «είμαι πεπεισμένος ότι οι εκλογές δεν θα διαταράξουν την ομαλή πορεία της τουριστικής περίοδο. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την χρονιά η οποία έρχεται.Όλοι να έχουν το ίδιο μέρισμα επιτυχίας από την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος. Αυτό έχει να κάνει με τους καλύτερους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά φυσικά και τις ελλείψεις που ήδη παρατηρούνται ως προς το εργατικό δυναμικό, κάτι το οποίο μας υποχρεώνει να σχεδιάζουμε από τώρα παρεμβάσεις».

Αντιπαράθεση για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Με το βλέμμα στις κάλπες της 21ης Μαΐου, τίθενται και οι κεντρικές στοχεύσεις των κομμάτων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να δηλώνει: «η κάλπη είναι η καθοριστική κάλπη της 21ης Μαΐου, στο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγέλιο το ψέμα, αρχικά έλεγαν δεν συζητούν κυβέρνηση ηττημένων, ο εξάδερφος λέει ολίγον ηττημένοι, ο Ανδρουλάκης, όλα αυτά οι πολίτες θα τα λάβουν υπόψη τους και για αυτό ζητούμε ψήφο πολιτών ώστε να έχουμε σταθερή κυβέρνηση που θα πηγαίνει η χώρα μπροστά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Τσίπρας, δήλωσε: «Είπα στην περίπτωση που είμαστε δεύτερο κόμμα και βγαίνουν τα κουκιά, είπα στην απίθανη αυτή περίπτωση θα δούμε τι θα κάνουμε. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Το πιθανότερο θα πάμε σε νέες εκλογές, γιατί δεν έχεις την πολιτική νομιμοποίηση».

Από την πλευρά του, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Σπυρόπουλος, ανέφερε πως: «Εμείς δεν έχουμε κάποιο κρυφό πρόσωπο, εν δυνάμει πρωθυπουργοί είναι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ή όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που κατεβαίνουν στις εκλογές. Είναι και ο κ. Ανδρουλάκης όπως είναι και άλλα πρόσωπα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο ERTNEWS, τόνισε πως: «Εμείς δε μπορούμε να δείξουμε ούτε ανοχή ούτε συγχωροχάρτι για τις ευθύνες που έχουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γιατί υπάρχει μια συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κόντρα για το νερό

Με βίντεο, που ανήρτησε, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του νερού, σημειώνοντας ότι αν κάποιος υπονόμευσε το δημόσιο χαρακτήρα του, αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια, θυμίζοντας και το σχετικό φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως

Μιλώντας στη Βουλή ο Κώστας Σκρέκας Υπουργός, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε πως: «Έχετε πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα όταν λέτε ότι η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποίηση το νερό. Είναι παράνομο να υπάρξει ιδιώτης για το νερό».

Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου, ανέφερε ότι: «Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η Νέα Δημοκρατία με fake news, οι πολίτες θυμούνται τι είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2018, βλέπουν τι κάνει σήμερα και βάζουν φρένο στα καταστροφικά του σχέδια, φωνάζοντας «ως εδώ». Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και δημιουργούμε μαζί το αύριο που ονειρευόμαστε».

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ακόμη και σήμερα στο ψέμα περί δήθεν ιδιωτικοποίησης. Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό! Ο κόσμος τους έχει μάθει αλλά αυτοί συνεχίζουν απτόητοι με γκεμπελικές “συνταγές”», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.

«Είναι δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε συσκευασία του ενός. Λένε ψέματα συνεχώς επενδύοντας στο πολιτικό αλτσχάϊμερ που οι ίδιοι έχουν», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αυτή τη στιγμή το ενιαίο μετωπικό κίνημά μας, η συμμαχία για τη ρήξη ξαναφέρνει την ελπίδα σε μία χώρα που την είχε αναδείξει ως μία παγκόσμια αξία μέχρι που εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος η Κυβέρνησή μας τότε την κατέρριψε», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τον Μιθριδάτη

Η υποψηφιότητα Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεση, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να δηλώνει: «ότι εάν η γυναίκα που δεν έχει προσωπικότητα, πρέπει να δίνει άλλα πράγματα, αυτά είναι δείγματα χυδαίου σεξισμού, εκεί θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις θέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αντισεξιστικά και αντιομοφοβικά είναι στη πραγματικότητα τα σχόλια του Μιθριδάτη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέθεσε αίτηση επίσπευσης της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η υπόθεση αυτή δεν θα παραγραφεί ούτε πολιτικά ούτε ποινικά. Και να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι ότι θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρού κράτους δικαίου. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα κι έχουμε χρέος, -όλο το πολιτικό σύστημα- να μην επιτρέψουμε να εκτεθεί ξανά η χώρα μας διεθνώς».

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα διευρύνουν τις επόμενες ημέρες τον κύκλο των περιοδειών τους σε Αττική και περιφέρεια.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τα Ιωάννινα την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ έως την Παρασκευή θα έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Η οικονομία και η κοινωνική ατζέντα βρίσκονται ψηλά στα θέματα στα οποία θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός και την πρόοδο της Ελλάδας που σε τέσσερα χρόνια πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη, που την οδήγησε στην έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

«Ως εδώ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι το σύνθημα που διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου, χωρίς να χρειαστούν δεύτερες και τρίτες εκλογές.

Αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών και ισχυρό, δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Αυτό είναι το τετράπτυχο της θετικής για τους πολίτες προγραμματικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να αναδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς την κάλπη με εκδηλώσεις, ομιλίες και περιοδείες.

Παράλληλα, με ειδικές θεματικές εκδηλώσεις παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του για κρίσιμα ζητήματα.

Την Τρίτη 4/4/2023 στο Περιστέρι, θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Η πρόταση που θα καταθέσεις ο Α. Τσίπρας θα παρέχει τριπλή προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ανάλογη εκδήλωση εντός των ημερών, αναμένεται για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν στην ασφάλεια στον τομέα των μεταφορών, με έμφαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο επίκεντρο των προγραμματικών θέσεων και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement