Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα το μπούλινγκ στα σχολεία – Σοκάρουν τα στατιστικά παραβατικότητας ανηλίκων

Σε «μάστιγα» με επικίνδυνες προεκτάσεις εξελίσσονται τα περιστατικά μπούλινγκ σε σχολεία. Ανήλικοι εκφοβίζουν ή ακόμη και βασανίζουν συνομήλικους τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Για το πρόσφατο περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο διατάχθηκε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούντυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Συνεχείς ήταν οι άσχημες συμπεριφορές που φέρεται να δεχόταν ο 15χρονος από συμμαθητές του, μέχρι την περασμένη Παρασκευή που έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ, την ώρα του διαλείμματος, σε αίθουσα διδασκαλίας, με 6 συνομήλικους του να τον περικυκλώνουν, να τον ακινητοποιούν και να τυλίγουν στον λαιμό του με νήμα πετονιάς.

«Τον δένανε, τον έβριζαν, κάτι παιδιά λένε ότι τον χτύπαγαν οι συμμαθητές του, τον βρίζανε, αυτό με την πετονιά γινόταν πολλές φορές», αποκάλυψε μαθητής. Υπήρχαν και άλλα περιστατικά για τα οποία είχε γίνει προσπάθεια να λυθούν ενδοσχολικά.

Όταν το βασανιστήριο τελείωσε, ο 15χρονος μαθητής φέρεται να πήγε στο ιατρείο του σχολείου, χωρίς όμως να αποκαλύψει πως είχε πέσει θύμα βίας από συμμαθητές του. Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε εκδορές στον λαιμό του, γεγονός που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, καθώς είδαν τα σημάδια οι γονείς τους.

Μαθήτρια περιέγραψε πως «είχαν μαζευτεί τρία – τέσσερα παιδιά, το έκαναν αυτό στο συγκεκριμένο παιδί το οποίο μετά το είπε και στους γονείς του. Τα παιδιά αυτά προφανώς δεν περίμεναν ότι θα μαθευτεί ή ότι θα γίνει κάποια καταγγελία».

«Δώσαμε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές πειθαρχικές ευθύνες», τόνισε ο Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο 15χρονος περιέγραψε το περιστατικό βίας που δέχτηκε, κατονόμασε τους ανήλικους δράστες, ενώ υποστήριξε ότι ήταν θύμα συστηματικού μπούλινγκ από την ίδια ομάδα μαθητών.

Τέσσερις μαθητές του σχολείου συνελήφθησαν στα σπίτια τους, οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχτηκαν ότι ήταν στην αίθουσα και συμμετείχαν με κάποιον τρόπο, όμως είπαν ότι δεν ξεκίνησαν εκείνοι τον βασανισμό του. Ζήτησαν συγγνώμη και όταν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, σταμάτησαν.

Ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά είναι και ένα κορίτσι το οποίο φέρεται να του κρατούσε το χέρι, υποστηρίζοντας πως παρεξήγησε την κίνηση της.

Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στο λαιμό του.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου

Θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών αλλά και αποφοίτων, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια περιστατικά στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η έρευνα από τις αρχές συνεχίζεται.

Κηφισιά: Επίθεση ανηλίκων με απειλή μαχαιριού – Χτύπησαν 12χρονο, βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό

Μετά την είδηση για 15χρονους μαθητές που φέρεται να βασάνισαν συμμαθητή τους τυλίγοντας πετονιά στον λαιμό τουνα τον εξύβρισαν και να τον κορόιδεψαν, νέο επεισόδιο με βία ανηλίκων έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Οι δύο φίλοι ηλικίας 14 και 12 ετών περπατούσαν με την παρέα τους, όταν ομάδα άλλων ανήλικων, μεταξύ των οποίων ένας 14χρονος και ένας 15χρονος, τους προσέγγισαν και κινήθηκαν απειλητικά προς τον 12χρονο.

Το παιδί τρομαγμένο, άρχισε να τρέχει, οι δύο όμως τον ακολούθησαν και τον εγκλώβισαν σε ένα αδιέξοδο.

Εκεί, απειλώντας τον, με μία σιδηρογροθιά που φέρεται να κρατούσε ο 14χρονος και με ένα μαχαίρι που φέρεται να είχε στα χέρια του ο 15χρονος,  τον ανάγκασαν να πει άσεμνα πράγματα για τον εαυτό του, ενώ παράλληλα τον βιντεοσκοπούσαν.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς φέρονται να τον χτύπησαν με κλωτσιές στα πλευρά και με γροθιά στο κεφάλι.
Άμεσα ενημερώθηκαν και έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί του τιμήματος Κηφισιάς, όπου μετά από αναζητήσεις εντόπισαν στην οδό Κασσαβέτη τους δύο κατηγορούμενους, που ήταν μαζί με άλλους ανήλικους και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, όπου και αναγνωρίστηκαν από τα άλλα παιδιά.

Παραβατικότητα ανηλίκων: Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά τα τελευταία έξι χρόνια

Η ΕΡΤ παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τις υποθέσεις που χειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. από το 2018 με δράστες ανήλικους, σε όλη την χώρα:

Σωματικές βλάβες:

  • 52, το 2018
  • 91, το 2019
  • 99, το 2020
  • 174, το 2021
  • 266, το 2022

Ληστείες:

  • 140, το 2018
  • 187, το 2019
  • 158, το 2020
  • 156, το 2021
  • 168, το 2022

Περί όπλων:

  • 71, το 2018
  • 80, το 2019
  • 82, το 2020
  • 261, το 2021
  • 216, το 2022

Βιασμοί:

  • 19, το 2018
  • 21, το 2019
  • 25, το 2010
  • 26, το 2021
  • 32, 2022

Τρανσφοβική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Απρόκλητη επίθεση από συμφοιτητές του δέχθηκε διεμφυλικό άτομο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αφού το χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές, του πέταξαν μπογιές. «Γεγονός φασιστικής νοοτροπίας» το χαρακτήρισε ο πρύτανης.

Δύο άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν, έβρισαν χυδαία και πέταξαν μπογιές, σε διεμφυλικό άτομο, την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Το περιστατικό βίας καταδίκασε απερίφραστα η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το θύμα δεν κατήγγειλε την επίθεση παρά την πίεση που δέχθηκε από τις πρυτανικές αρχές.

«Πρόκειται για πολύ ήσυχο άτομο, χαμηλών τόνων, προερχόμενο από λαϊκή, συντηρητική οικογένεια και για αυτό δεν ήθελε να δώσει έκταση στο γεγονός», ανέφερε ο καθηγητής τμήματος Επιστημών της εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας, κ. Γιώργος Νικολάου.

Ο πρύτανης, κ. Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στις «Συνδέσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ότι αν έρθει έστω και ανώνυμα και δώσει κάποια στοιχεία, θα κινηθώ δικαστικά και θα ασκήσω ποινική δίωξη – έστω και ανώνυμα».

Μετά την επίθεση, αυξήθηκαν οι περιπολίες στο Πανεπιστήμιο Πάτρας για την προστασία των φοιτητών από φαινόμενα βίας και ενημερώθηκε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ενώ μέλη από συλλογικότητες ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του πανεπιστημιακού τμήματος.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement