Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση τρομοκρατίας: Τι παραδέχτηκαν οι κατηγορούμενοι Πακιστανοί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι δύο συλληφθέντες που φέρεται να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στην Αθήνα.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποδέχονται, ωστόσο, τη εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου – συναγωγή.

«Αποδέχεται το κομμάτι της απόπειρας με την έννοια ότι πήγε και είδε τον τόπο του εγκλήματος και υπαναχώρησε. Διότι είδε ότι δεν είναι τόσο εύκολο και ότι θα έχει συνέχειες» ανέφερε ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Ηρακλής Στάβαρης.

Για τον «εγκέφαλο» που τους καθοδηγούσε απο το Ιράν ισχυρίστηκαν ότι:

  • Τον γνωρίζουν προσωπικά
  • Ήταν συγχωριανός & συμμαθητής ενός εκ των δύο
  • Ότι είναι Πακιστανός & κατηγορείται για δολοφονίες
  • Διαφεύγει στο Ιράν
  • Τους είχε τάξει 15.000€ για κάθε θύμα

Οικονομικά κίνητρα

Οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως είχαν λάβει ήδη ένα μικρό χρηματικό ποσό για τις φωτογραφίες του εστιατορίου που απέστειλαν στον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

«Πήρε κάποια χρήματα μέχρι τη στιγμή που έκανε την ενέργεια αυτή» λέει ο δικηγόρος.

Το «ευχαριστώ» του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών

Από την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές.

«Το Ισραήλ αισθάνθηκε ανακούφιση και ευγνωμονεί τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας που κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων. Ευχαριστώ» ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν.

Οι έρευνες συνεχίζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, με σκοπό να αναλυθούν τα πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους σε Ζάκυνθο, Σπάρτη και Αθήνα.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε με κατάνυξη απόψε, Κυριακή 28 Απριλίου 2024, η ακολουθία του Νυμφίου, ήτοι του Όρθρου της Αγίας και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

Advertisement