Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

AΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΔΟΕ-ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕ-ΟΤΑ σε απεργία και αποχή για την αξιολόγηση

Αντιδρώντας στην αξιολόγηση τόσο η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), όσο και Ομοσπονδίες-μέλη της (ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, OENΓΕ) ανακοίνωσαν πρόγραμμα απεργίας-αποχής.

H AΔΕΔΥ έχει προχωρήσει σε προκήρυξη: «απεργίας-αποχής για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και προϊσταμένους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι προκήρυξε: «Απεργία-Αποχή από την Στοχοθεσία και Αξιολόγηση.
Έχουν κατατεθεί τα σχετικά εξώδικα στα συναρμόδια Υπουργεία.
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη να προασπίσουν την απόφαση για Απεργία – Αποχή με ανακοινώσεις και όποιες άλλες πρωτοβουλίες κρίνουν απαραίτητες.
Η απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ δεν επηρεάζεται από την εξέλιξη που είχε η Απεργία – Αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες και να συνεχίσει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργία κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια καταδεικνύοντας την αξιολόγηση ως τη «λύση» στα αδιέξοδα της πολιτικής τους.
Η αξιολόγηση δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, τα τεράστια κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.
Η σημερινή αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.
Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, έχει ανακοινώσει τρίωρες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι: «ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη «απεργίας-αποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023. Επίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε σχετικό εξώδικο» και συμπληρώνει πως «Π.χ. οι συνάδελφοι οικογενειακοί γιατροί θα αξιολογούνται θετικά αν λειτουργούν αποτελεσματικά σαν «κόφτες» για να μπαίνει φραγμός για παραπέρα εξετάσεις ή ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και έτσι να διασφαλίζεται ότι αυτά που θα «στοιχίζει» ο ασθενής στα Ασφαλιστικά Ταμεία (τα υποχρηματοδοτούμενα από το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους), δε θα υπερβαίνουν το όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement