Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές – «Φρένο» στην εκτός σχεδίου δόμηση (video)

Πολεοδομικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο. Λίγα 24ωρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, νέες απειλές δέχτηκε 48χρονη αρχαιολόγος. Οι μαφιόζικες πρακτικές στο «νησί των ανέμων» κάνουν το γύρο του κόσμου, με τη Βουλή να ψηφίζει ήδη την αναστολή της οικοδόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 52χρονου αρχαιολόγου ο οποίος ερευνούσε πολεοδομικές παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στην Μύκονο, ένα νέο περιστατικό απειλών έρχεται στο φως. Θύμα αυτή τη φορά 48χρονη αρχαιολόγος, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, τονίζει πως:  «αυτό που συνδέει αυτούς τους δυο συναδέλφους είναι ότι χειρίζονται υποθέσεις της Μυκόνου. Στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουν υπάρξει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία δρουν συνεργάζονται με μαφιόζους και δρουν με μαφιόζικους τρόπους».

Το υβριστικό και συκοφαντικό μήνυμα που έλαβε στο κινητό της αναστάτωσε την αρχαιολόγο καθώς ο αποστολέας δεν δίστασε να απειλήσει την ίδια αλλά και την οικογένεια της. Η δικηγόρος της, Έφη Μουγκαράκη, δήλωσε: «είναι πολύ ανήσυχη, αισθάνεται πως κινδυνεύει η ίδια και η οικογένεια της. Ούτε εκείνη εκφοβίζεται ούτε εκείνη θέλει να αφήσει τις υποθέσεις της». Στο Τμήμα Εκβιαστών κατέθεσε χθες ο 52χρονος αρχαιολόγος ο οποίος φέρει κατάγματα στα πλευρά ενώ ανησυχία προκαλεί η όραση του καθώς δεν έχει επανέλθει μετά τα χτυπήματα.

Η Έφη Μουγκαράκη,  δικηγόρος του θύματος, επισημαίνει: «υπήρχαν κάποιοι περίεργοι άνθρωποι έξω από τα γραφεία της εφορίας λίγες ημέρες πριν την επίθεση κατά της ζωής του και ανήμερα». Αναστολή της οικοδόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές αποφασίστηκε για το νησί των ανέμων με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς: «Να μην ισχύει μονάχα για τους Μυκονιάτες και για τα σπίτια τους. Να ισχύει για τα πάντα, άρα και για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις. Αν είναι να “βάλουμε πάγο”, να βάλουμε πάγο σε όλα».

Η ανομία και τα πολεοδομικά ζητήματα στη Μύκονο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/3 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα. Προφανώς αυτό ισχύει και για τη Μύκονο, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας με 100 πρόσθετους αστυνομικούς, ξεκινώντας σταδιακά πριν το Πάσχα». «Θα συνεχίσει η κ. Μενδώνη να συγκαλύπτει τα εγκληματικά δίκτυα που τώρα υποκριτικά καταγγέλλει»; Αναρωτήθηκε η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μεικτό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υποδομών πρόκειται να σαρώσουν το νησί, ώστε να εντοπίσουν τις οικοδομικές παραβάσεις.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement