Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εξώδικα για την επικινδυνότητα των σιδηροδρόμων από τους προέδρους συνδικάτων – Για συγκάλυψη της τραγωδίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ν. Παππάς

Επί 3 ώρες κατέθεταν στον εφέτη ανακριτή οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών σωματείων της Hellenic Train και του ΟΣΕ. Παρουσίασαν έγγραφα και εξώδικα που είχαν σταλεί στις αρμόδιες αρχές όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών διαδρομών.

Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Λάρισας Ελπίδα Κουτσογιάννη, τόσο ο εκπρόσωπος των μηχανοδηγών, όσο ο εκπρόσωπος του επιχειρησιακού σωματείου της Hellenic Train και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου, είπαν ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα που δεν έγιναν, έθεσαν ζητήματα ασφάλειας, μίλησαν για την τηλεδιοίκηση που δεν υπάρχει πάρα σε κάποιους συγκεκριμένους σταθμούς και όχι στον σταθμό της Λάρισας, και ανέφεραν ότι τα προβλήματα είναι η έλλειψη προσωπικού και έργων.

Αύριο Παρασκευή απολογούνται οι δύο σταθμάρχες που έπρεπε να είναι στη θέση τους μέχρι τις 11 το βράδυ και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα.

Κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακούργημα.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε στα δικαστήρια της Λάρισας η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τους γονείς του 23χρονου Ντένις Ρούτσι που έχασε τη ζωή του στο τρένο.

Οι γονείς του παιδιού μίλησαν για δολοφονία και ζήτησαν δικαίωση, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν θα δεχτεί καμία συγκάλυψη.

Παππάς: Ο κ. Πυργίδης είχε συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ

Σφοδρά ήταν τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί ότι κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι εκτός του ότι όρισε πρόεδρο του ΟΣΕ τον κ. Τερεζάκη, ο οποίος ήταν εξωτερικός σύμβουλος του ΟΣΕ για θέματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τώρα, όπως αναφέρει, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πυργίδης που τοποθέτησε στην Επιτροπή μετά την παραίτηση του κ. Ζηλιασκόπουλου, είχε στο παρελθόν συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ.

Ο κ. Παππάς κάνει λόγο για προκλητικά ασυμβίβαστα, καθώς όπως σημειώνει ο ελεγκτής πληρωνόταν από τον ελεγχόμενο.

«Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πυργίδης που τοποθέτησε στην Επιτροπή συγκάλυψης, μετά την παραίτηση Ζηλιασκόπουλου,  είχε στο παρελθόν συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ. Δηλαδή ο ελεγκτής πληρωνόταν από τον ελεγχόμενο. Τα ασυμβίβαστα είναι προκλητικά. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας, αλήθεια και δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.”», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Λακωνική ήταν η απάντηση της ΝΔ:

«Πριν ο κ. Παππάς μιλήσει για δικαιοσύνη, πρέπει πρώτα να δεχθεί την ομόφωνη απόφασή της, που τον καταδικάζει για παράβαση καθήκοντος».

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη, Γιώργος Παντελάκης, Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement