Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Nέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις γειτονιές της Αθήνας για τα Τέμπη

Σειρά συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 11-12 Μαρτίου σε γειτονιές της Αθήνας, με στόχο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, από αρκετές εργατικές λέσχες που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται τα σχετικά καλέσματα.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» καλεί το Σάββατο 11/03 στις 12:00 στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν.Ιωνία, επισημαίνοντας πως: «Το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη φουσκώνει καθημερινά με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Το Σάββατο & την Κυριακή 11-12 Μαρτίου να μιλήσουν οι γειτονιές της Αθήνας.

Αγώνας διαρκείας για να δικαιωθούν οι νεκροί του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Να πληρώσουν οι ένοχοι. Καμία συγκάλυψη – καμία ανοχή.

Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Να είναι αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, δολοφονούν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους».

Το Σάββατο 11/3 στις 12:00 στην Πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης καλεί σε συγκέντρωση διεκδικώντας: «Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαικό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway.

Ενιαίος δημόσιος οργανισμός των συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους. Δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός».

Στην ίδια συγκέντρωση στα Σούρμενα καλεί και η λέσχη «Αμπάριζα» που αναφέρει ότι: «Δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι συνειδητή πολιτική επιλογή που εξυπηρετεί την ελεύθερη αγορά. Είναι υπολογισμένο ρίσκο, η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κέρδους. Το είδαμε στα χρόνια της πανδημίας που πέθαιναν χιλιάδες γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό. Το υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ ήταν η μόνη ασπίδα για τη δημόσια υγεία, ενώ τώρα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να το απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Το είδαμε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες».

Ο Συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής και η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, καλούν στην Πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα stiw 12.30, τονίζοντας πως: «Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Να είναι αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι «μνημονιακές υποχρεώσεις» και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, δολοφονούν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους».

Το Σάββατο 11.00πμ στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, η τοπική Εργατική Λέσχη «καλεί τον λαό, τους νέους και νέες, τα σωματεία της πόλης μας, τις συλλογικότητες και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να πάρουμε θέση για την δολοφονία των 65 ανθρώπων στα Τέμπη.

Ήδη το ποτάμι της οργής φουσκώνει παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους εργασίας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι πλατείες θα γεμίσουν από την θλίψη και την οργή μας.

Θα γεμίσουν από την απαίτηση να πληρώσουν οι ένοχοι και να μην γίνει καμία συγκάλυψη.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να φωνάξουμε ότι οι ζωές μας αξίζουν!!».

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Ακούγοντας με το σώμα», το Σάββατο 22...

ΧΙΟΣ

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο όταν μιλάμε για ηλεκτρικά, είναι η Tesla και οι προτάσεις της, που ακόμα και σήμερα που μιλάμε, που όλα τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Abarth Offshore, παρουσιάστηκε στην πλέον ιδιαίτερη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο, το Top Marques στο Μονακό. Στα προφανή του πλεονεκτήματα, είναι το ιδιαίτερα...

Advertisement