Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Εβδομάδα χωρίς φαινόμενα με κυρίαρχο τον ήλιο

Με καθαρή ατμόσφαιρα και ελάχιστο υετό θα κυλήσει η υπόλοιπη εβδομάδα. Για άλλη μια μέρα οι βοριάδες θα συγκρατήσουν το θερμόμετρο χαμηλά από την Παρασκευή όμως και ειδικά μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει τους 17 ίσως και 18 βαθμούς οι μέγιστες στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Την Τετάρτη θα έχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις με εξαίρεση το Αιγαίο και την ανατολική κεντρική Ελλάδα όπου θα είναι πιο αυξημένες και ίσως να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο μέχρι τα 7 μποφόρ.  Τις πρωινές ώρες θα έχει παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 11 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 13 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική  αναμένονται κάποιες παροδικές νεφώσεις το πρωί με αρκετό ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι στην πόλη ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει τους 0 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπεται στην Κρήτη, ενώ οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με μεγάλες όμως θερμοκρασιακές διαφορές μέσα στην ημέρα.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα θα εμφανιστεί ο νοτιάς, ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε τιμές υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή, αγγίζοντας τους 17 βαθμούς σε αρκετές περιοχές κυρίως της κεντρικής και νησιωτικής Ελλάδας. Ο καιρός θα έχει ανοιξιάτικη χροιά όμως το πρωί και το βράδυ θα κάνει και πάλι κρύο, με τον παγετό πιο περιορισμένο στα ορεινά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

Advertisement