Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μηταράκης: Η Κυβέρνηση πάντα παρούσα να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις με συγκεκριμένα έργα – Νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο της Χίου

Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης συνοδευόμενος από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, κυρία Έλενα Κανταράκη και το Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό επέβλεψε και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στην νέα πτέρυγα της Παθολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής.

Στη συνέχεια, συμμετείχε στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας στο νησί.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μηταράκη:

«Η υγεία των πολιτών της Χίου αλλά και όλης της χώρας είναι πρωταρχική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρόσφατη παρουσία του Υπουργού Υγείας, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, σήμερα, του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ δείχνει το διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε θέματα μπορεί να προκύψουν στο Σκυλίτσειο.

Ένα νοσοκομείο όπως ξέρετε είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Διαρκώς έχει ανάγκη για νέες επενδύσεις, για νέα έργα, για νέες προσλήψεις προσωπικού, για νέες τεχνολογικές επενδύσεις.

Είδαμε πριν από λίγο μαζί το κτήριο της νέας παθολογικής κλινικής, της νέας ψυχιατρικής κλινικής, ένα έργο που το συζητάμε εδώ και δέκα χρόνια. Όπως πολλά από “τα έργα της γενιάς μας”, αυτά τελειώνουν σήμερα, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Η νέα παθολογική και ψυχιατρική κλινική σύντομα θα δοθεί προς χρήση. Τα τελευταία τρία χρόνια προσελήφθησαν 124 άνθρωποι στο νοσοκομείο της Χίου. Νέες κλινικές δημιουργούνται. Νέα μηχανήματα αγοράζονται. Μια διαρκής προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες της Δημόσιας Υγείας.

Να τονίσω ότι κατάφερε το νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας και νέες κλίνες και νέες κλίνες ΜΕΘ να αντιμετωπίσει την πανδημία, χωρίς προβλήματα για τους πολίτες της Χίου. Κατάφερε και με τη Δομή Καραντίνας του Μεταναστευτικού να μην επηρεαστεί από τις όποιες μεταναστευτικές ροές είχαμε την περίοδο 2019-2023.

Είναι δεδομένο ότι πάντα θα υπάρχουν νέες προκλήσεις. Αυτό δε θα αλλάξει. Το σημαντικό όμως είναι να είναι η Κυβέρνηση πάντα παρούσα να τις αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα έργα. Και έργα γίνονται στη Χίο, έργα γίνονται στο Σκυλίτσειο. Νιώθω μια μεγάλη εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο της Χίου και νομίζω οι Χιώτες αντιλαμβάνονται το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement