Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι θα ισχύσει τη Δευτέρα για σχολεία, Δημόσιο, ΜΜΜ, καταστήματα

Μέτρα για να περιοριστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί αύριο τηλεργασία στο δημόσιο τομέα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Κλειστά θα μείνουν αύριο όλα τα σχολείακαι οι παιδικοί σταθμοί στην Αττική και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.  Επίσης, αναβάλλονται για αύριο οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής.

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας (Θηβών- Λιβαδειάς) και Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα είναι και οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων 62 & 63 στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες & Δήμοι, ΕΛΑΣ – Κλειστή η Αττική οδός

Σε ετοιμότητα βρίσκονται Πολιτική Προστασία, περιφέρειες, δήμοι και αστυνομία.

Στην Αττική αναμένεται μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων και ήδη εστάλη μήνυμα από το “112” στους πολίτες. Στο μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και σε περιοχές των βορείων προαστίων όπου χιονίζει, επισημαίνεται η ανάγκη να περιοριστούν δραστικά οι μετακινήσεις.

Πριν από λίγο άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας, που είχε κλείσει με απόφαση της αστυνομίας, ωστόσο έκλεισε η Αττική Οδός από την Ελευσίνα έως την Περιφερειακή του Αιγάλεω.

Στα Βίλια υπάρχει πρόβλημα με ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ εκτιμάται ότι ίσως χρειαστεί μεταφορά από ακινητοποιημένα οχήματα, εγκλωβισμένων ατόμων.

Μήνυμα 112

Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής έστειλε η Πολιτική Προστασία προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Αναλυτικά το μήνυμα που έλαβαν πολίτες τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και σε περιοχές των βορείων προαστίων όπου υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση.

Το μήνυμα που έφτασε λίγο μετά τις 03:00 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Νέο μήνυμα 112 στην Αττική για περιορισμό μετακινήσεων – Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα

Yποχρεωτικές οι αλυσίδες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς και από τη Θήβα έως και την Αταλάντη. Μετά το αρχικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και για τα ΙΧ λίγο μετά τις 17:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Aστυνομικοί της Τροχαίας πραγματοποιούν ελέγχους στα αυτοκίνητα, ενημερώνουν τους οδηγούς για την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και δίνουν οδηγίες σε όσους χρειάζονται βοήθεια με την τοποθέτησή τους. Η διέλευση των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει απαγορευτεί.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement