Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ΓΓΠΠ: Έρχεται δύσκολη νυχτα – Οδηγίες & συστάσεις

Τις επόμενες ώρες έρχεται έξαρση των φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, επισήμανε στην Ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία συνεχίζεται και παρά την κατά τόπους πρόσκαιρη ύφεση, τις επόμενες ώρες αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός.

Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή, ιδίως από όσους χρειαστεί να μετακινηθούν. Γι αυτό και απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα: Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί.

Κατά τη σημερινή ημέρα υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις για κοπές δέντρων λόγω πτώσεων.

Για ακινητοποιημένα οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με ανταλλακτικά μέσα όπου χρειάστηκε, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μετέφεραν σε ασφαλή σημεία τους επιβαίνοντες και ρυμούλκησε τα οχήματά τους.

Οι σταθμοί βάσης που δημιουργήθηκαν στις περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία έχουν ενισχυθεί με επιπρόσθετες δυνάμεις και μέσα κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, αλλά και οχήματα για ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα όπου χρειαστεί.

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, για τις περιοχές όπου αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν ομοίως και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα.

Επίσης, ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας έχει απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ομάδες υποθέσεων σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τονίζουμε και πάλι την ανάγκη για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες για διαρκή ενημέρωση σχετικά με τη βατότητα του οδικού δικτύου και τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας που είναι ήδη αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η εξέλιξη των επικίνδυνων φαινομένων θα παρακολουθείται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συνεργασία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Επιστημονικής Ομάδας μετεωρολόγων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε ακόμα: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι θα ισχύσει τη Δευτέρα για σχολεία, Δημόσιο, ΜΜΜ, καταστήματα

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement