Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Π. Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση “δεν γνωρίζει, δεν απαντά” – Tι είπε για υποκλοπές και «Greek Mafia»

«Ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για αυτά και απάντησε “δεν ήξερα, δεν γνώριζα”, αυτό δηλαδή που λέει και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές», είπε η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στην υπόθεση «Greek Mafia» και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μιλώντας στο Mega.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί υπάρχουν προϊόντα υποκλοπών, τα οποία δεν γνωρίζουμε ποιος τα έχει και ποιος μπορεί να τα χρησιμοποιεί». Επανέλαβε ότι «με εξαίρεση την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, θα συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες στη Βουλή, θα εκφέρουμε τις θέσεις μας αλλά θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες». Κι αυτό διότι, «δεν νομιμοποιούμε αυτήν την κυβέρνηση να νομοθετεί και ζητάμε να διαλυθεί άμεσα η Βουλή και να πάμε σε εκλογές». Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «αντί να δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από την ημερομηνία των εκλογών, πρέπει να τις προκηρύξει άμεσα».

Μιλώντας ειδικότερα για την κυβερνητική τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, είπε ότι από την πρώτη στιγμή που τη μελέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ «είδαμε ότι υπήρχαν πολλά κενά, ότι δεν ήταν διατυπωμένη με σαφήνεια έτσι ώστε να πετύχει πραγματικά τον αποκλεισμό των νεοναζί από τη Βουλή». Επισήμανε ότι «υπάρχει σημείο σύγκλισης. Κανείς δεν θέλει να δει τους νεοναζί, τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες να κάθονται στα βουλευτικά έδρανα». Όμως τόνιζε ότι αυτό «χρειάζεται να γίνει με έναν τρόπο που θα συμβαδίζει με το Σύνταγμα, έτσι ώστε να μην καταπέσει στη συνέχεια με συνέπειες που όλοι αντιλαμβανόμαστε, αλλά να είναι και “στεγανοποιημένο” ώστε να αφορά μόνο τους νεοναζί». «Εκεί η τροπολογία της κυβέρνησης έχει πρόβλημα», τόνισε. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει μια πρόταση «στοχευμένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη και ζητάμε να συζητήσουμε σε αυτή τη βάση, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι που θα εκπληρώνει τον κοινό στόχο». Πρόσθεσε ότι «όσο δεν αλλάζει η τροπολογία της ΝΔ προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μην αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών στο μέλλον, τόσο πιο δύσκολο είναι να τη στηρίξουμε». «Ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Δεν αντιμετωπίζουμε αυτήν την υπόθεση με όρους αντιδικίας», σημείωσε.

Η κ. Τσαπανίδου σχολίασε επιπλέον ότι «τίθεται όμως το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση το φέρνει αυτό λίγο πριν τις εκλογές», καθώς «είχε στη διάθεσή της δύο χρόνια να το κάνει και μέσα σε αυτό το διάστημα δόθηκε όλο το περιθώριο στον Κασιδιάρη να αναπτύξει κανονικά την πολιτική του δράση μέσα από τις φυλακές, να κάνει live streaming, να ανεβάζει βίντεο στο YouTube». «Σε αυτό υπάρχει μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε.

Αναφερθείσα στις προγραμματικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ορίζοντα τις εκλογές, είπε: «χρειάζεται αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, με την κυβέρνηση της ΝΔ 8,5 δισ. έχουν “φύγει” σε κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις, «χρειάζεται να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, το τελευταίο διάστημα είδαμε να καταγράφονται απίστευτα ποσά». Πρόσθεσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα δοθούν, θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, θα θεσπίσουμε αφορολόγητο για όλους, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς, στα 10.000 ευρώ».

Ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις τελευταίες μέρες, η κ. Τσαπανίδου είπε ότι έθεσε ένα ερώτημα «που είχε φέρει στην κουβέντα ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, όταν είπε ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε με στόχο να τεθεί υπό ομηρία ο ίδιος και το κόμμα του». «Έχουν ξεκαθαριστεί όλες οι παρερμηνείες πάνω σε αυτό. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν έχουμε κανένα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με τον κ. Ανδρουλάκη, αντίθετα μάλιστα είναι μια δύναμη που ανήκει στο προοδευτικό κομμάτι του κοινοβουλίου. Από την πλευρά μας, δεν επιλέγουμε να κάνουμε μικροπολιτική», δήλωσε. «Σεβόμαστε το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη και παραμένει ανοιχτή η πρόταση συνεργασίας μετά τις εκλογές για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα. Και καλείται και ο κ. Ανδρουλάκης να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν», πρόσθεσε.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement