Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές Κύπρος: Απόψε το ντιμπέιτ των 3 βασικών διεκδικητών

«Κατεβαίνουν» απόψε αφίσες, συνθήματα και οποιασδήποτε μορφής προεκλογικό περιεχόμενο στην Κύπρο, όπου τερματίζεται η προεκλογική εκστρατεία έπειτα από 12 και πλέον μήνες, ενώ οι 3 βασικοί υποψήφιοι συναντώνται στο τελευταίο διακαναλικό ντιμπέιτ που πραγματοποιείται απόψε.

Τα βλέμματα των επιτελείων και φυσικά των υποψηφίων στρέφονται τόσο στους αναποφάσιστους, αλλά και σε όσους δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν στις κάλπες, με στόχο να μην επαναληφθούν τα ποσοστά του 2018, όπου η αποχή άγγιξε το 30%.

Μεγάλο ζητούμενο παραμένει ποιους και πόσο θα επηρεάσει η αποχή, το ποσοστό αυτής και φυσικά η συσπείρωση των κομμάτων και το πώς αυτή τελικά θα διαμορφωθεί.

Επισήμως, η προεκλογική τερματίζεται, ωστόσο όλα τα επιτελεία θα εργάζονται πυρετωδώς μέχρι το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα, οπότε και θα γίνουν γνωστά τα exit polls.

Να σημειώσουμε ότι το ενδιαφέρον για τις κυπριακές εκλογές δεν επικεντρώνεται στην Κύπρο, αλλά προσελκύει το ενδιαφέρον των Κυπρίων της Ελλάδας και πολλών πόλεων του εξωτερικού.

Τριάντα πέντε εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό, σε 25 πόλεις, φυσικά στην Αθήνα με 5 εκλογικά κέντρα, την Κρήτη και άλλες πόλεις, ενώ Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη συγκαταλέγονται στις πρωτεύουσες όπου οι Κύπριοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται πριν τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement