Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Π. Τσαπανίδου στο Πρώτο: Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών (audio)

«Υπάρχουν δημοσιεύματα, υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα τοξικότητας από την κυβέρνηση», όχι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται «απόλυτα το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη, για να τελειώσει αυτή η κουβέντα».

Επιπλέον, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια υπογράμμισε, «δεν αφήνουμε καμία αιχμή, δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο ότι έχει υποκύψει στην απόπειρα αυτή που ο ίδιος είχε πει, ότι έγινε προσπάθεια να τεθεί το κόμμα του υπό ομηρία από τον κύριο Μητσοτάκη».

Δεν αφήνει τέτοιου είδους αιχμές ο ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε η κ. Τσαπανίδου, επισημαίνοντας ότι η δημόσια κουβέντα που γίνεται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτική. «Δεν είναι παραπολιτική και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος, αλλά και η κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν, πολιτικά θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών. Δεν έχει λογική δηλαδή. Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που τελευταία είδαμε και τον κύριο Καρατζαφέρη. Πολιτικά θέτουμε λοιπόν τα ζητήματα, πολιτικές είναι οι απαντήσεις που αναμένουμε» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στο νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση, η κ. Τσαπανίδου, με την παραδοχή ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό που απασχολεί όλους, γιατί υπάρχει συμφωνία στο ότι «η θέση των νεοναζί, των καταδικασμένων χρυσαυγιτών στη φυλακή δεν είναι στο δημόσιο βίο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μέσα στη Βουλή», δήλωσε ωστόσο ότι η τροπολογία της κυβέρνησης αφήνει το πρόβλημα να παραμένει, «δηλαδή είναι ευρύτατη, είναι ασαφής, αφήνει περιθώρια έτσι ώστε στο μέλλον να παρερμηνευτεί ίσως, να γίνει να ερμηνευτεί διαφορετικά»» «Δεν δείχνει δηλαδή ότι υπάρχει στόχευση αποκλειστική, συγκεκριμένη, όπως επιθυμούμε εμείς στα νεοναζιστικά κόμματα» προσέθεσε η κ. Τσαπανίδου.

«Δεν υπάρχει ρητή αναφορά, όπως θα δούμε, περιλαμβάνει το σχέδιο το οποίο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αποκλείονται πολύ συγκεκριμένα με σαφέστατο τρόπο οτιδήποτε έχει να κάνει με ναζιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα στο κόμμα που θέλει να κατέβει. Είμαστε δηλαδή πολύ στοχευμένοι σε αυτό» διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ερωτηθείσα, αν προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι συγκεντρώνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες ο Άρειος Πάγος με τη νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης, η κ. Τσαπανίδου, σημείωσε πως «είναι και αυτό ένα θέμα, να ανοίγει δηλαδή τόσο πολύ και σε αυτό το σημείο η τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας».

Στο κατά πόσο υπάρχουν τα περιθώρια ώστε να υπάρξει μια συμπαγής κοινοβουλευτική αντίδραση, η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως «αν πραγματικά θέλει σύγκληση και η ΝΔ, υπάρχει πεδίο». «Ακούσαμε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μιλά για συζήτηση και στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου. Είμαστε διαλλακτικοί. Ποιος είναι ο στόχος μας, να αποκλείσουμε τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες από το να μπουν στη Βουλή. Αν η ΝΔ θέλει το ίδιο πράγμα πραγματικά, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι για να το συζητήσουμε. Υπάρχει πάντα και η πρόταση Αλιβιζάτου για να συζητηθεί» προσέθεσε.

Ως προς το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατία ή εκτροπή, η κ. Τσαπανίδου, απάντησε αν είναι «βαρύ», με την δήλωση «δεν είναι βαριά όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα στην ζωή μας; Αυτό από μόνο του δε λέει τα πάντα όλα;».

«Δηλαδή, μιλάμε για μία κυβέρνηση η οποία είχε στήσει ένα παρακράτος μέσα στην ΕΥΠ παρακολουθώντας τον μισό πολιτικό κόσμο, αν όχι ολόκληρο, δεν ξέρουμε καν πόσους παρακολουθούσε. Δεν είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν; Μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία μας ομαλά, μπορεί να λειτουργήσουν οι θεσμοί και κατά συνέπεια να στηριχθεί στη συνέχεια και όλη η δομή του κράτους, να στηριχθεί δηλαδή η οικονομία, η ζωή η κανονική των ανθρώπων γύρω μας, η δική μας, όταν δεν λειτουργεί σωστά η δημοκρατία και έχει αποδειχθεί αυτό και από τους ελέγχους που γίνανε. Έχει αποδειχθεί και από τις καθυστερήσεις που προσπάθησαν να φέρουν και που εξακολουθούν να φέρνουν στους ελέγχους που γίνονται προκειμένου να συσκοτιστεί αυτή η κατάσταση. Αν δεν λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία, τίποτα άλλο δεν μπορεί να δομηθεί πάνω σε αυτή τη χώρα» συμπλήρωσε η κ. Τσαπανίδου.

«Για εμάς λοιπόν έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να φύγει η κυβέρνηση αυτή το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουμε στη συνέχεια εμείς να τη θωρακίσουμε αυτή τη λειτουργία της δημοκρατίας, να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τους θεσμούς, να τους δώσουμε τις αρμοδιότητες που πρέπει έτσι ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να ομαλοποιηθεί κανονικά ξανά η ζωή στον τόπο, να ομαλοποιηθεί, να μην υπάρχουν σκιές, να διαλυθούν τα πάντα, να δοθούν απαντήσεις, απαντήσεις τις οποίες χρωστάει ο κ. Μητσοτάκης και αποφεύγει να δώσει. Τον καλεί ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ 7 χρόνια τώρα, να βγουν ο ένας στον άλλον απέναντι, στον κόσμο και να δώσουν απαντήσεις και στο πρόγραμμα και στα πεπραγμένα αλλά και στο τι πρόκειται να γίνει από δω και στο εξής. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται 7 χρόνια να έχει ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, τον καλεί να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, αποφεύγει να πάει στη Βουλή, αποφεύγει επί της ουσίας τα πάντα, εκτός από το να βγαίνει στη Βουλή και να διαβάζει γραμμένους λόγους» ανέφερε καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement