Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός θυμίζει πλέον χειμώνα και πολλές βουνοπλαγιές έχουν ντυθεί στα λευκά. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας είναι καλυμμένο με χιόνι. Ήδη λειτουργούν και τα 18 χιονοδρομικά της χώρας και μάλιστα, το Σαββατοκύριακο γέμισαν με επισκέπτες.

Μικροί και μεγάλοι ενθουσιασμένο,ι γέμισαν τα χιοδρομικά κέντρα της χώρας.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, «άσπρη μέρα» είδαν και οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού. «Επιτέλους η πρώτη Κυριακή που δουλεύουμε σε πλήρη λειτουργία το χιονοδρομικό και είναι 29 Ιανουαρίου. Εχουμε παρα πολύ κόσμο», δήλωσε ο Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, κ. Θοδωρής Χρονόπουλος.

Πολλά εκατοστά χιονιού έπεσαν και στη Βασιλίτσα. Μάλιστα, το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσέλκυσε λάτρεις του βουνού από όλη τη χώρα. Ο προϊστάμενος του χιονοδρομικού, κ. Νίκος Μπουλουρίγκας ανέφερε το εξή: «Νομίζω ξεπεράσαμε τα περσινά δεδομένα. Έχουμε παρα πολύ χιόνι, σχεδόν 1 μετρο».

«Το Ανήλιο είναι το καλύτερο family friendly ski resort στην Ελλάδα», είπε επισκέπτης του χιονοδρομικού κέντρου στο Ανήλιο Μετσόβου.

«Χαράς ευαγγέλια» και στον Χελμό μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις. «Ήταν η πρώτη μέρα κατά την οποία έχουμε πλήρη λειτουργία του χιονοδρομικού. Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 65 ευρώ για πλήρη χρήση αναβατήρων», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Αλέξης Άγριος, Γενικός Διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνι. Μάλιστα, ενδέχεται η χιονοκάλυψη αυτή να διατηρηθεί μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη, Μάκης Νασιάδης, Βασίλης Σιώμος | Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement