Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Μηταράκης για παρακολουθήσεις: Πρωτοφανές ότι θέματα εθνικής ασφάλειας γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου (audio)

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε το γεγονός ότι θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής ασφάλειας, γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου και πολιτικής εκμετάλλευσης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoigr» με την Χριστίνα Βίδου.

«Είναι ξεκάθαρο το Σύνταγμα στο άρθρο 9 ως προς τον ρόλο της ΑΑΔΕ και το δικαίωμα των δικαστικών αρχών να άρουν το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας, είτε για διερεύνηση θεμάτων που άπτονται του ποινικού κώδικα. Θα δούμε αν προκύπτει ότι έχει γίνει κάτι κατά παράβαση αυτής της διαδικασίας, γιατί αν πράγματι υπάρχουν σύννομες παρακολουθήσεις, το γεγονός ότι είμαστε ένα σουρωτήρι και θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής ασφάλειας, γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου και πολιτικής εκμετάλλευσης είναι πρωτοφανές, δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

«Έπρεπε να κάνουμε άρση κάθε απορρήτου της και να το βγάλουμε στις εφημερίδες για να το διαβάσουν όλες οι χώρες της περιοχής τι κάνει η ΕΥΠ σε κάθε χώρα; Οι μυστικές υπηρεσίες λέγονται έτσι για ένα συγκεκριμένο λόγο. Από εκεί και πέρα, οι διαδικασίες σε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος δεν εμπλέκουν την κυβέρνηση. Τα σώματα ασφαλείας έχουν δικές τους διαδικασίες, έχουν δικαστική επιτήρηση εισαγγελέα. Και όλες αυτές οι αποφάσεις για το τι ερευνάται και τι δεν ερευνάται, δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική παρέμβαση» συνέχισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση μομφής που ενδέχεται να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε ότι είναι απολύτως καλοδεχούμενη. «Θα μας δώσει και την ευκαιρία στη Βουλή να κάνουμε πολλές ερωτήσεις, όπως για τις σακούλες που είπε ο κ. Καλογρίτσας, για το οποίο έχει πάθει αφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, ή για την υπόθεση Νovartis. Επιπλέον για το γεγονός ότι δικάζουν σήμερα δύο υπουργούς τους, τον έναν για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και τον άλλο για προσπάθεια αλλοίωσης της ελευθεροτυπίας. Δικάζονται για δύο βαριά θεσμικά ζητήματα. Οπότε ας έρθει ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί στην Ολομέλεια επί τρεις συνεχόμενες ημέρες. Είναι δεδομένη η στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, όπως είναι δεδομένη και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές», πρόσθεσε.


Για την απάτη με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο

Κληθείς να σχολιάσει την απάτη που στήθηκε στον Έβρο με την «μικρή Μαρία» ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο ίδιος μόλις 14 ημέρες μετά την άφιξη των 38 μεταναστών σε ελληνικό έδαφος, ενημέρωσε την αρμόδια Μόνιμη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία ότι δεν υπήρξε ποτέ Μαρία και κατά συνέπεια δεν υπήρχε νεκρό παιδί. «Υπήρχαν πολλά τότε που είχαν ακουστεί και ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια να πιεστεί η χώρα μας να αλλάξει την πολιτική προστασίας των συνόρων της. Υπάρχει στόχος πολλών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια, δηλαδή να σταματήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατεύει τα σύνορά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει στάση, έπεσε θύμα αυτής της πλεκτάνης, δεν  έχει τοποθετηθεί όπως δεν έχει τοποθετηθεί η ΜΚΟ, η οποία τους εκπροσώπησε στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία προεδρεύεται από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής επί κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι είναι φανερό ότι στήθηκε ένα σκηνικό και ότι οι άνθρωποι που ήταν στον Έβρο πήρανε οδηγίες από κάποιους για να στήσουν το περιστατικό. «Η αίσθηση είναι ότι και ότι υπάρχουν Έλληνες εμπλεκόμενοι σε αυτό το σενάριο, αλλά επίσης πέραν αυτού, είναι επίσημο ότι η εκπροσώπηση αυτών γίνεται από δύο ελληνικές ΜΚΟ, εκ των οποίων υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπλεκόμενα στη διοίκηση τους. Αυτά είναι τα δεδομένα. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές το μελετάνε», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement