Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μειώνεται το κόστος διέλευσης — E-pass στα 232 ευρώ μηνιαίως

Μείωση 10 ευρώ εφαρμόζεται, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, στο κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης” ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.

“Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα” σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. “Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη” είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement