Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συλλήψεις για ληστείες, ναρκωτικά και όπλα σε επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης – Καταδικασμένος για τρομοκρατία ο ένας (video)

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, προχώρησε απο τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Πάτρα  η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα. Δύο από τα επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) που έχουν συλληφθεί θεωρούνται από τις αστυνομικές αρχές, ότι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην Διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών που εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα, ενώ σημείωσε πως εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πλούσια εγκληματική δράση

Η δράση των μελών της αφορούσε το διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2022. Τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται εμπλεκόμενα σε τρεις ληστείες σε τράπεζες, σε άλλες τρεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε μία ληστεία σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Πάτρας, έχει ήδη ταυτοποιηθεί το DNA ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο θεωρείται εκ των ηγετών της οργάνωσης. Επίσης, ένας εκ των συλληφθέντων έχει στενή συγγενική σχέση με άτομο που έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση “17 Νοέμβρη”.

Πιστόλια, περούκες και ναρκωτικά στις κατ οίκον έρευνες

Σε σπίτια που ερεύνησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν πιστόλια και περούκες που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ληστείες. Έχουν βρεθεί και κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χρήματα, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα σταλούν για ανάλυση, καθώς δεν αποκλείεται να κρύβουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Δυο χρόνια ερευνούσαν οι αστυνομικοί

Η έρευνα της υπόθεσης από την αστυνομία διεξάγεται περί τα δύο χρόνια από μία στενή ομάδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες και με την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Αυτή την ώρα έχουν ενταθεί τα μέτρα φύλαξης στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

 

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Μιχάλης Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement