Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινό σκηνικό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Aναλυτική πρόγνωση

Σε εξέλιξη είναι η «μίνι» κακοκαιρία για την οποία η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μετά την καλοκαιρία, σήμερα Τρίτη έχουμε επιστροφή στο φθινόπωρο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται,στη δυτική Ελλάδα (έως το μεσημέρι) και στο ανατολικό Αιγαίο. Το οργανωμένο χαμηλό συνοδεύεται και από θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο νότιους νοτιοδυτικούς, στο Ιόνιο θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός κυρίως στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στις κανονικές τιμές της. Αρνητικές θερμοκρασίες αναμένονται τις πρωινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα.

Νέος κύκλος βροχών όχι όμως με την ένταση της Τρίτης από το βράδυ της Πέμπτης και από τα δυτικά και κυρίως την Παρασκευή. Θα επηρεαστεί το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από Κυριακή όμως ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία….

Πιο αναλυτικά για σήμερα 10 Γενάρη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα προβλέπεται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 16 και στην νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε απευθείας την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου:

https://www.windy.com/?37.998,23.800,5

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement