Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Τόπαλος: Τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση του θανάτου του – Νέες καταθέσεις

Δεκάδες μάρτυρες καταθέτουν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι αρχές διερευνούν αν ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια λιποθυμικού επεισοδίου. Σε κλίμα οδύνης πραγματοποίηθηκε η κηδεία του.

Επίπονη προπόνηση με τρεις αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας έκανε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 16χρονος πυγμάχος, λίγη ώρα πριν λιποθυμήσει μέσα στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου και τραυματιστεί στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή Ευρώπης.

Όπως λέει στην ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός προπονητής του 16χρονου, Αρτούρ Μικαελιάν, είχε δώσει οδηγίες στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας για χαλάρωση ενός μήνα. «Τους μάζεψα όλους και τους είπα, από εδώ και πέρα μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να κάνετε ούτε πρωταθλητισμό, αθλητισμό, γυμναστική, τίποτα άλλο, χωρίς ένταση, χωρίς τίποτα».

Οι αστυνομικοί ερευνούν κατά πόσο ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερων κιλών αθλητές, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η ομοσπονδία πυγμαχίας.

«Το σπάρινγκ είναι ένας αγώνας που και οι δύο αθλητές δίνουν το 100% της δύναμής τους πάνω στο ρινγκ», εξήγησε ο Παναγιώτης Ντουμάζιος, προπονητής πυγμαχίας.

Μ. Κολέθρας: Απαραίτητος ο γιατρός και ο διαιτητής σε αγώνες σπάρινγκ

Επιπλέον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάκης Κολέθρας ανέφερε: «Όταν γίνεται ο εκπαιδευτικός αγώνας, το σπάρινγκ, πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός και διαιτητής. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στους εκπαιδευτικούς αγώνες. Πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός».

Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι εάν ο θάνατος του 16χρονου αθλητή προκλήθηκε από την πτώση στη μαρμαρένια επιφάνεια των αποδυτηρίων ή εάν μπορεί να συνέτρεξαν και άλλοι παράγοντες, όπως τραυματισμοί από χτυπήματα.

Ιατροδικαστής: Δεν με πείθει η πτώση για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, δήλωσε πως «Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα δε με πείθει η πτώση, εξαιτίας του ύψους και δη στα πλαίσια ενός λιποθυμικού».

«Αποχαιρετούμε έναν μικρό ήρωα»

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι και συναθλητές είπαν το τελευταίο αντίο στον 16χρονο στο κοιμητήριο του Ασπροπύργου.

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και προχώρησε σε δήλωση: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε ερευνώνται και η πολιτεία κάνει τη δουλειά της. Σήμερα, αποχαιρετούμε ένα νεαρό παλικάρι και ελπίζουμε όλοι να παραδειγματιστούν από την περίπτωση του Βασίλη και οι κανόνες να τηρούνται με ευλάβεια παντού».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης υπογράμμισε ότι «είναι ημέρα θλίψης για την ελληνική πυγμαχία».

Περισσότερο «φως» στην υπόθεση, αναμένονται να ρίξουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Νίκος Οικονομόπουλος, Κώστας Στάμου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement