Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ύβρεις Ερντογάν – Μηνύματα από Παναγιωτόπουλο & Δένδια

Με επαναλαμβανόμενες εξωφρενικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί καιρό τώρα να καταδείξει την Ελλάδα ως τον ομφαλό των προβλημάτων που έχει η Τουρκία.

Μετά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, τους αναθεωρητισμούς για Αιγαίο και Μεσόγειο φτάνει στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

«Η στάση της γείτονος μας στα δυτικά σύνορά μας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγες στη μέση της θάλασσας, μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες» επισήμανε ο ίδιος.

Παναγιωτόπουλος: «Ενισχύονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία»

Απέναντι στην προκλητική ρητορική, η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας και τη φύλαξη των συνόρων.

Από τον ακριτικό Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που είχε την ευκαιρία να δει εκ του σύνεγγυς τα νέα αποτρεπτικά έργα και το προσωπικό που υπηρετεί στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία ξεκαθάρισε ότι η περιοχή δεν πρόκειται ν’ αποδυναμωθεί στρατιωτικά.

«Κάθε άλλο παρά αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο Έβρος. Ο Έβρος ενισχύεται σταδιακά . Ενισχύεται με Επαγγελματίες Οπλίτες, ενισχύεται με Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης. Εξ αρχής αυτό ήταν το σχέδιο διότι αυτό επιτάσσουν οι καιροί» υπογράμμισε ο ίδιος.

Δένδιας: «Οι Αρχές της Ελλάδας βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του προς την ομογένεια της Αυστραλίας σημειώνει τις αρχές της Ελλάδας οι οποίες βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

«Η Προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας, τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (…) είναι ορισμένες από τις αξίες, στις οποίες θεμελιώνεται η εποικοδομητική συνεργασία μας» σημείωσε.

Στο μεταξύ, δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της ENI TOTAL για ανακάλυψη νέου κοιτάσματός υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, το τουρκικό ΥΠΕΞ απειλεί, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στην Κύπρο για εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο.

«Είναι αδύνατον για οποιαδήποτε χώρα, εταιρεία ή πλοίο να συμμετάσχει σε δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την άδειά μας» τονίζουν από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μήνυμα Φλώρου στα ΟΥΚ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είδε από κοντά τον πολλαπλασιαστή ισχύος των ειδικών επιχειρήσεων, τους νέους βατραχανθρώπους οι οποίοι μάλιστα αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην κορύφωση της εκπαίδευσής τους περνώντας τη γνωστή «διαβολοβδομάδα» του σχολείου υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Να μείνετε γεροί γιατί η πατρίδα χρειάζεται ανθρώπους σαν κι εσάς // είναι απαραίτητοι αυτοί που διάλεξαν το δύσκολο, το ακατόρθωτο» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, στο πεδίο η Άγκυρα έχει κλιμακώσει την τελευταία εβδομάδα, με δεκάδες υπερπτήσεις, παραβιάσεις και αερομαχίες με τους ιπταμένους των ελληνικών αεροσκαφών που σπεύδουν να υπερασπιστούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, απομακρύνοντας τους Τούρκους από τον ελληνικό ουρανό.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement