Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός & τραυματίες [βίντεο]

Τροχαίο δυστύχημα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με λεωφορείο όπου επέβαιναν 47 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Έλληνες.

Όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Ως εκ τούτου, το όχημα κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, όπως μεταδίδεται.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Πρόκειται για τουρίστες, κατά βάση ελληνικής υπηκοότητας.

Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών φέρεται να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, λόγω της πρόσκρουσης στην οροφή του οχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά την πρόσκρουση μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών από το ατύχημα στο Βουκουρέστι υπάρχουν 2 σοβαρά τραυματίες και 2 σε κρίσιμη κατάσταση.

Άμεση ήταν η μετάβαση εκπροσώπων της ελληνικής πρεσβείας στα νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, όπου μετέφεραν τους τραυματίες, ενώ μετέβη και ο αρμόδιος Ρουμάνος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement