Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Πλεύρης: Θέλουμε παραπάνω γιατρούς στο σύστημα του προσωπικού γιατρού

«Το κομμάτι των φαρμάκων που είναι θέμα εξαγωγών θα εξαλειφθεί. Θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μιλώντας στις «Συνδέσεις», αναφέρθηκε στο θέμα του οικογενειακού γιατρού, τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Θέλουμε παραπάνω γιατρούς στο σύστημα του προσωπικού γιατρού» δήλωσε ο υπουργός υγείας ο οποίος δήλωσε ότι ο κόσμος αγκάλιασε το θεσμό.

«Πάντοτε είχαμε στην χώρα εικόνες με ράτζα. Μετά την πανδημία κάνουμε προσπάθειες να αλλάξουμε αυτή την εικόνα προς το καλύτερο, στο μέτρο του εφικτού», δήλωσε ο υπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στο Παίδων Αγία Σοφία που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Μιλώντας για τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών σε παιδιατρικά νοσοκομεία που δημιουργούν μεγάλες λίστες αναμονής στα χειρουργεία υποστήριξε ότι σιγά σιγά παίρνουν θέση στα νοσοκομεία οι αναισθησιολόγοι, ενώ ορισμένα χειρουργεία θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενά. Κάνουμε έναν νέο σχεδιασμό» είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν κενά ή θα μεταφερθούν περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς να πληρώνει ο πολίτης. Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τον περιορισμό της λίστας» συμπλήρωσε ο υπουργός.

« Η λίστα πάντοτε υπήρχε απλώς πλέον έχουμε την επιδείνωση γιατί δεν είχαμε τα χειρουργεία λόγω της πανδημίας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία Παίδων υποστήριξε ότι οι θέσεις βγήκαν και καλύφθηκαν οι θέσεις των αναισθησιολόγων.

«Από τη λίστα των 3.000 χειρουργείων στο Αγία Σοφία έγινε εκκαθάριση και έμειναν 2.000 χειρουργεία. Τα υπόλοιπα 1.000 έγιναν αλλού. Αυτό είναι μια αποτυχία του συστήματος» παραδέχτηκε ο υπουργός υγείας.

Μιλώντας για τη μεταρύθμιση της δημόσιας υγείας με την εφαρμογή του προσωπικού γιατρού τόνισε από την έναρξη εφαρμογής του έγιναν 1.000.000 δωρεάν ραντεβού.

«Στην πλήρη εφαρμογή του θα υπάρχεια αποσυμφόρηση των νοσοκομείων» υποστήριξε ο υπουργός

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement