Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Τζανάκης για γρίπη της καμήλας: Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης για την γρίπη της καμήλας τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός.

Ο κ. Τζανάκης ξεκαθαρίζει: «Εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης/ΙΤΕ γνωστοποιούμε ότι σχετικώς με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για υγειονομικούς φόβους στην Ευρώπη συνεδεόμενους με τη νόσο MERS και την επωνυμία που της προσδόθηκε ως «γρίπη της καμήλας» δεν ευσταθούν. Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου. Επίσης οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά δημιουργεί συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους εκδρομείς/επισκέπτες των χωρών αυτών. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός στο κοινωνικό σύνολο». 

Τι είναι η γρίπη της καμήλας 

Υπενθυμίζεται ότι σε επιφυλακή παγκοσμίως, βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, για όσους επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καθώς υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της «γρίπης της καμήλας» στις χώρες τους.

Πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ.

Υγειονομικοί προτρέπουν τους γιατρούς να προσέχουν άτομα που έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, βήχα και πυρετό. Ο «ιός της καμήλας» φέρεται να είναι πιο θανατηφόρας από την Covid-19, με πάνω από το ένα τρίτο των πασχόντων της να πεθαίνουν, σε σύγκριση με λιγότερο από το 4% των πασχόντων από Covid.

Οι ασθενείς μπορεί να μολυνθούν μετά από στενή επαφή με καμήλες ή με την κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από την καμήλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement