Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η υπόθεση Καϊλή στην πολιτική αντιπαράθεση – Μπαράζ δηλώσεων υπό «το δίλημμα τις κάλπης»

«Η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και  η εμπιστοσύνη στους θεσμούς βάλλεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας την υπόθεση Καϊλή, που πλέον αντανακλά και στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον Νίκο Ανδρουλάκη καταλογίζοντάς του «πανικό και μικρότητα στην προσπάθεια να φορτώσει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ.», ενώ τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει «αν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης, μιλώντας για καθυστέρηση στις έρευνες των αρχών για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ παράλληλα επισημαίνει ότι οι συγκρίσεις με χώρες όπως το Βέλγιο είναι πλέον καταλυτικές.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά.  Δεν νομίζω ότι ένας τέως Πρωθυπουργός προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί εκτός Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε μέλη της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου το δίλημμα της κάλπης, ζητώντας ισχυρή αυτοδυναμία και έστρεψε τα πυρά του στον ΝίκοΑνδρουλάκη, καταλογίζοντάς του, με αφορμή την υπόθεση Καϊλή, «εκλογικούς τακτικισμούς και μία προσπάθεια να έρθει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει να το πει»

«Για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά η αυτοδυναμία είναι και μία αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Άκουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα».

Αλ. Τσίπρας: ‘Εχει μια παράδοση η οικογένεια Μητσοτάκη στις παρακολουθήσεις

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο και την υπόθεση των παρακολουθήσεων που συνεχίζει να πυροδοτεί σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

«Οι παρακολουθήσεις είναι μια ιστορία από τη δεκαετία του 90, ο Μαυρίκης ήταν τότε, με κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα είναι άλλοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει μια παράδοση η οικογένεια Μητσοτάκη στις παρακολουθήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη σκιά της υπόθεσης Καϊλή, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη στέκεται στα άμεσα ανακλαστικά Ανδρουλάκη.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η κυρία Καϊλή δεν είναι πρόσωπο άγνωστο στη ΝΔ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος ανακοίνωσε :

«Δεν υπάρχουν κόμματα απατεώνων. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς να μας δείχνει με το δάχτυλο, ειδικά όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο η κυρία Καϊλή, κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στη ΝΔ. Έχει χρησιμοποιηθεί στην υπόθεση των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων με μεθοδικό τρόπο από τον Ιούλιο και μετά».

Β. Μεϊμαράκης:  Μεμονωμένα γεγονότα δεν πρέπει να αμαυρώσουν τον θεσμό του ευρωκοινοβουλίου

Από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τονίζει ότι «όταν η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και οι θεσμοί λειτουργούν, όλα αυτά αποκαλύπτονται και όσοι παρανομούν, λογοδοτούν».

Κριτική εφ’ όλης της ύλης και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνει: «Νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες (…) υπηρετούν το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση της μίζας και της αρπαχτής που γεννούν σαν την Λερναία Ύδρα της Καϊλή, τους Πάτσηδες κι ένα σωρό άλλα μπουμπούκια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι αυτή δεν είναι κυβέρνηση αλλά ανώνυμη εταιρεία αναφερόμενος και στοΕθνικό Σύστημα Υγείας.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement