Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο είναι ότι η θερμοκρασία θα φτάσει σε αρκετές περιοχές στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα θα τους ξεπεράσει στη βόρεια Κρήτη. Λίγες, τοπικού χαρακτήρα βροχές, θα σημειωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου όμως και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού. Έτσι την Κυριακή , πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Ιδιαίτερα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται για ένα 24ωρο (βράδυ Σαββάτου-βράδυ Κυριακής) πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Θα βρέξει την Κυριακή και στην Αττική (ίσως και με πρόσκαιρη καταιγίδα προς τις μεσημβρινές ώρες). Θα βρέξει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας . Καταιγίδες εκτός από τα δυτικά θα εκδηλωθούν και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι και  σήμερα νοτιάδες, θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και πιθανόν το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά και 8 μποφόρ. Την Κυριακή στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις. Το απόγευμα της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο.

Βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη με τη θερμοκρασία όμως να αρχίζει την κάθοδο της προς τις κανονικές τιμές. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ τοπικά στα βόρεια, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 10-11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, σήμερα εκεί θα φτάσει και 17 βαθμούς. Από Τρίτη κανονικές θερμοκρασίες για μέσα Δεκέμβρη. Την Πέμπτη όμως θα ανέβει λίγο ξανά η θερμοκρασία.

Για σήμερα στην Αττική παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement