Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: Το γκαζόν του δημοτικού γηπέδου… ξεράθηκε προτού καν εγκαινιαστεί!

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Άνδρου για την εικόνα εγκατάλειψης του Δημοτικού Σταδίου στη Χώρα του νησιού.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το γκαζόν του δημοτικού γηπέδου του νησιού, κόστους 250.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, ξεράθηκε προτού προλάβει να εγκαινιαστεί!

Μάλιστα, σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται διάσπαρτα σκουπίδια, μπάζα και η ελλιπής συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες βρίσκονται υπο την διαχείριση της δημοτικής αρχής.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή της η δημοτική παράταξη «Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες» καταδεικνύοντας, όπως αναφέρει, την ανεπάρκεια του εν ενεργεία Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη.

Όπως υποστηρίζουν, «η δημοτική αρχή δαπάνησε ένα υπέρογκο ποσό, που φτάνει τις 250.000 ευρώ, για την αλλαγή του χλοοτάπητα και άλλες εργασίες συντήρησης του γηπέδου. Ωστόσο η σημερινή εικόνα που αντικρίζει κανείς δεν ανταποκρίνεται ούτε στο χρηματικό ποσό, αλλά ούτε και στις εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει».

«Αφού ο δήμαρχος Λοτσάρης χρέωσε με 250.000 ευρώ τους φορολογούμενους για νέο χλοοτάπητα, οι δημότες δεν βλέπουμε πουθενά αναβάθμιση, παρά μόνο υποβάθμιση. Εγκατάλειψη εκ νέου και αδιαφορία από τη δημοτική αρχή που θέτουν σε κίνδυνο όλους τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της παράταξης «Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες».

«Η κακή τοποθέτηση του χλοοτάπητα γίνεται αντιληπτή μόλις πατήσει κανείς στον αγωνιστικό χώρο. Το χόρτο έχει φουσκώσει σε πολλά σημεία. Δεν έχει δέσει ο νέος τάπητας με το έδαφος, δεν έχει πατηθεί σωστά, πράγμα που αποδεικνύει πως εξαρχής δεν τοποθετήθηκε σωστά. Αμφιβάλλουμε λοιπόν αν είναι κατάλληλο για διεξαγωγή αγώνα. Θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αθλητές! Και το χειρότερο από όλα είναι σχεδόν όλος ο “νέος” χλοοτάπητας κίτρινος. Είτε είναι η ποικιλία του, είτε είναι η κακή ποιότητα του, είτε η ελλιπής συντήρηση, το βέβαιο είναι πως η ομάδα της Άνδρου και όλοι οι αθλούμενοι θα αθλούνται σε ένα στάδιο με κίτρινο γκαζόν. Πρωτοφανές και τραγικό συγχρόνως. Ένα κόσμημα έγινε χωράφι και μάλιστα με κόστος 250.000 ευρώ», υπογραμμίζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη.

Όπως, επίσης μαρτυρούν και οι σχετικές φωτογραφίες, ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου έχει διάσπαρτα σκουπίδια, πλαστικά, μπάζα και χαρτόνια, ενώ εκεί βρίσκεται ακόμη και ο παλιός τάπητας του γηπέδου.

Η δημοτική αρχή προγραμματίζει να αλλάξει και το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου.

«Να δούμε τι θα συμβεί με την αλλαγή του ταρτάν, γιατί ακούγονται διάφορα ανησυχητικά. Παρέλαβαν μια έτοιμη μελέτη χρηματοδοτημένη με 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Αθλητισμού για πλήρη ανακατασκευή του Σταδίου και αντικρίζουμε μια άθλια εικόνα», καταλήγει η παράταξη «Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Υποχρεωτικές είναι από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τον Απρίλιο οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα όπως χιονοκουβέρτες, σε όλα τα οχήματα,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Βία, έρωτας και παράδοξα στον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο. Αναγνώσεις από τους πρόσφατους τόμους της σειράς Διάλογοι με την...

ΕΘΝΙΚΑ

Έναν πυροβολισμό φέρεται να δέχθηκε ένας Ελληνοκύπριος από Τουρκοκύπριους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Ποταμιάς, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ. Βάσει των πρώτων πληροφοριών...

ΕΘΝΙΚΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται ο προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της γείτονος. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας επέκρινε τα εξοπλιστικά προγράμματα της...