Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 18.00 ώρα σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση, 8.000 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου μπροστά στα Προπυλαία, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Όθωνος, προχώρησαν στην Πλατεία Συντάγματος και συνέχισαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τέλος στην Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στις 20:30.

Στο χρονικό διαστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο όπου κινήθηκε η πορεία.

Πρίπου στις 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Τα άτομα αυτά, προχώρησαν σε επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement