Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και Α. Πάτση (video)

Η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, πυροδοτεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Ο Αλέξης Τσίπρας την επισκέφθηκε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση και για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών ζητάει άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση.

«Κρατάς γερή άμυνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ιωάννα Κολοβού που την επισκέφτηκε 24 ώρες μετά την επίδοση από τον κλητήρα παρουσία αστυνομικών δυνάμενων το χαρτί της έξωσης.

Επίσης δήλωσε πως: «Tην περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι` αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες. Χρωστούν ως κόμμα 390 εκ. ευρώ δανεικά και αγύριστα τι να μας πουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός στα έργα. Όσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των “Αγανακτισμένων”, οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν».

Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο εκπρόσωπός του Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε πως: «Τα κόμματα, που άνοιξαν την πόρτα των funds και κερδοσκόπησαν στην αγωνία των δανειοληπτών όπως συνέβη με την περίπτωση του κυβερνητικού βουλευτή Α. Πάτση, δεν μπορούν να εγγυηθούν τις λύσεις».

Με ερώτησή του το ΚΚΕ ζητά τη διαλεύκανση των στοιχείων της εταιρείας που προχώρησε στην έξωση του σπιτιού της δημοσιογράφου.

«Να καταργηθεί όλη αυτή η άθλια νομοθεσία που διαμόρφωσαν βήμα βήμα και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και την οποία συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ντροπή είναι μικρή για να περιγράψει αυτά που γίνονται. Σας βλέπει η ντροπή και ντρέπεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Πρόταση νόμου για την προστασία των δανειοληπτών κατέθεσε το ΜΕΡΑ25.

Εν τω μεταξύ, επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του Ανδρέα Πάτση, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, διαπίστωσε ο εισαγγελέας, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις

Στην εισαγγελέα πρωτοδικών κατέθεσε εκ νέου σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον απόηχο των δημοσιευμάτων του Documento για το θέμα των παρακολουθήσεων και όπως δήλωσε: «Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της εταιρείας Intelexa το σύστημα παρακολουθήσεων, το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου».

Τη Δευτέρα 21/11 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση, την 4η στη σειρά, προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator.

«Αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και “νόμιμων”», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως: «Ο πρωθυπουργός θα πάει στη βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο. Εκεί θα διεξαχθεί μία συζήτηση εφ όλης της ύλης στην οποία θα τοποθετηθεί ο καθένας και ο πρωθυπουργός θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει».

Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία έχει ήδη κληθεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ αναμένεται να προσκληθούν σε ακρόαση οι επιχειρηματίες Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν.

Ρεπορτάζ:  Γιάννης Φασουλάς

Ανάλυση: Λίδα Μπόλα

Πηγή: EΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement