Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Προς ολοκλήρωση η διαβούλευση του νέου ν/σ για την ΕΥΠ (video)

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία. «Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή. Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα» υπογραμμίζει.

«Το βασικό θέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη, αλλά ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη. Επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης. Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του για να εξασφαλίζει τη σιωπή και την ανοχή τους, που γίνεται βεβαίως και συνενοχή» επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει τελικά στην εισαγγελέα, Αγγελική Τριανταφύλλου ο εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου όπως είπε, η κατάθεση του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. «Τη σχέση του Predator με την ΕΥΠ και τα κοινά πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση. Αυτό νομίζω τα λέει όλα, δείχνει αυτό που λέγαμε από την αρχή, το κοινό κέντρο στις παρακολουθήσεις. Predator, EYΠ, κυβέρνηση ήταν εις σάρκα μία» αναφέρει ο ίδιος.

Στην εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, κατέθεσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα για την παραβίαση του τηλεφωνικού της απορρήτου. «Δε μπορεί σήμερα να διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα μας…ενιαίο κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου που κατηύθυνε ένα μεγάλο σύστημα παρακολουθήσεων» τονίζει.

«Βρισκόμαστε στο κλίμα της μυθοπλασίας. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Τα στοιχεία τα πηγαίνει κανείς στη Δικαιοσύνη» λέει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση ευθύνεται και για τις παρακολουθήσεις και για την πρωτοφανή προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών» λέει ο Επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Το σκάνδαλο με ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» σημειώνει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου. 

Την ερχόμενη Τρίτη ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement