Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Γεωργιάδης για παρακολουθήσεις: Συζήτηση καφενείου η προπαγάνδα της Αριστεράς – Να αποδείξουν όσα ισχυρίζονται

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος των παρακολουθήσεων και των κακόβουλων λογισμικών. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου βρέθηκε στην πρώτη λίστα με τις καταγγελλόμενες παρακολουθήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έκανε λόγο για αυθαίρετο ισχυρισμό.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με έναν αυθαίρετο ισχυρισμό, τον οποίον επαναλαμβάνουν συνέχεια για να κάνουν τον κόσμο να το συζητάει στο καφενείο. Αυτή είναι η προπαγάνδα της Αριστεράς ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους Υπουργούς του» δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

Τι είπε για τον Ποινικό Κώδικα και τις αποδείξεις

Χαρακτηριστικά ο υπουργός ανάπτυξης ανέφερε: «Όταν τους λες “φέρε μας ένα στοιχείο που συνδέει τον Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τους υπουργούς του”, απαντάνε “δεν έχουμε στοιχεία, πρέπει να τα βρούμε”. Έβλεπα στο “Κόντρα” τον κ. Ματζουράνη. Ερωτηθείς “τι αποδείξεις έχετε ότι παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης», απάντησε “δεν έχουμε αποδείξεις. Ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί είναι να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες όπως με τη Novartis”. Αυτά είπε ο κ. Ματζουράνης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος εστίασε την κριτική του για το θέμα και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τα κακόβουλα λογισμικά λέγοντας ότι «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τόσο φοβερό θέμα τις υποκλοπές και πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μία εβδομάδα προ των εθνικών εκλογών αλλάξανε τον Ποινικό Κώδικα και κάνανε την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων από κακούργημα σε πλημμέλημα;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κοντραρίστηκε για το θέμα των υποκλοπών με τον Χρήστο Σπρίτζη σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων «γιατί βάλατε εμένα στη λίστα;».

Επίθεση στον Α. Τσίπρα για τις φρεγάτες

Αναφορικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί την ελληνογαλλική συμφωνία για τις φρεγάτες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός:

«Όλη αυτή την περίοδο που μας απειλεί η Τουρκία, ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία που δίνει εμπιστοσύνη και ηρεμία στον ελληνικό λαό είναι τα Rafale και η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Ο κάθε λογικός Έλληνας καταλαβαίνει ότι η ύπαρξη των Rafale στους ελληνικούς αιθέρες έχει αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει απολύτως τίποτα κατά της Ελλάδος. Η στενή μας πλέον αμυντική σχέση με τη Γαλλία αποτελεί μία μεγάλη εγγύηση, ότι αν οτιδήποτε κακό συνέβαινε θα υπήρχε ένας ισχυρός σύμμαχος να βοηθήσει την Ελλάδα στρατιωτικά».

Κάνοντας προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά:

«Ντρέπομαι για την πράξη του κυρίου Τσίπρα να φωνάξει τον Γάλλο Πρέσβη και να του δηλώσει ότι θα τινάξει στον αέρα αυτή τη συμφωνία. Γιατί; Γιατί δεν πήραν λεφτά οι μεσάζοντες των όπλων στην Ελλάδα, γιατί γι’ αυτό συζητάμε. Η πράξη του κ. Τσίπρα είναι ό,τι χειρότερο στη χειρότερη στιγμή. Αυτό που έκανε βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ο μόνος που χαίρεται από αυτό είναι ο Ερντογάν, κανένας άλλος. Και θα πρέπει να σκεφτεί ο ελληνικός λαός τι είναι αυτό που κινητροδοτεί τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως να θέλει να κάνει χαρούμενο τον Ερντογάν».

Πηγή: ΣΚΑΙ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement