Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον άνδρα που ποδοπάτησε το γατάκι

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εις βάρος του διδάκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται πως ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, το περασμένο καλοκαίρι, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ταυτοποίηση του από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα, η οποία τελικά του απήγγειλε την κατηγορία του «φόνου ζώου συντροφιάς». Με βάση το νέο νόμο, για το συγκεκριμένο κακούργημα προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, o κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ζώων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προέκυψε η ταυτοποίηση του άνδρα, που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να πατάει με το πόδι του ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι, νυχτερινές ώρες, επί της οδού Ερμού.

Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο GRTimes ότι ο διδάκτορας έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων και ψυχιατρικών προβλημάτων, ενώ όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι οι μάρτυρες μπορεί να κάνουν λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement