Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης

«Η Ελλάδα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη έστειλε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας κα ισχύος και νομίζω ότι είναι το καλύτερο μήνυμα για να μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που αγωνίζεται για την ειρήνη, αλλά είναι και μια χώρα αποφασισμένη να μην διαπραγματευτεί ποτέ την εθνική της κυριαρχία, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ασφάλεια του ελληνικού λαού» δήλωσε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκπροσωπώντας την  Ελληνική Βουλή.

«Από τη Θεσσαλονίκη σήμερα οι Έλληνες εκπέμπουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μας εμπνέει η θυσία εκείνων που υπέγραψαν με το αίμα τους το Όχι. Η Ελλάδα σήμερα γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ, οικονομικά, διπλωματικά, στρατιωτικά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

 

«Καμαρώνουμε τα νιάτα της πατρίδας μας, εγγόνια και δισέγγονα, αυτών που έγραψαν το Έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν και τη ζωή τους την ίδια στον αγώνα για την ελευθερία», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Θεοδώρα Αυγέρη, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

«Οι επετειακές εκδηλώσεις και η παρέλαση αποτελούν εικόνα χρήσιμη σε φίλους κι εχθρούς, γείτονες και μακρινούς, για τις δυνατότητες της χώρας να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση» σημείωσε ο Χάρης Καστανίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Οι κυβερνώντες επιλέγουν να στείλουν κάποια μηνύματα. Τους συνιστούμε να κάνουν επιτέλους πράξη αυτά τα μηνύματα, να μάθουν δηλαδή να λένε Όχι» δήλωσε ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση. 

«Χρόνια πολλά. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή να είμαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη υποχρέωση οι δυο χώρες να διαφυλάττουμε τη δημοκρατία»

.

«Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στείλαμε ένα πανίσχυρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν . Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία, και θα χτίσουμε μαζί την Ελλάδα της επόμενης μέρας» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Ένα λαμπερό τριήμερο για τη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με μια παρέλαση υπερηφάνειας που έστειλε πολλά μηνύματα. Το πρώτο είναι αυτό που αφορά όλους αυτούς που το 1940 έδωσαν το πρώτο πλήγμα απέναντι στον ανίκητο τότε Άξονα. Τους χρωστάμε μεγάλη τιμή και σεβασμό. Και το δεύτερο είναι ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι αντιμετωπίζουμε κάθε εχθρό, κάθε δυσκολία, μπορούμε και θα νικήσουμε. Αυτό είναι το ύψιστο νόημα αυτής της μέρας» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

Advertisement