Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης – Στο «μικροσκόπιο» οι άνδρες που προσήλθαν στη ΓΑΔΑ

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Καθοριστικής σημασίας κρίνονται η νέα συμπληρωματική κατάθεση που θα κληθεί να δώσει η ανήλικη, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών και οι άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη ΓΑΔΑ.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Στη συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, αναμένεται να παρουσιαστεί ένα «πακέτο» ταυτοποιημένων ατόμων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιους θα αναγνωρίσει. Όμως σε κάθε περίπτωση, τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η διαδικασία τον ορίζει η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η εβδομάδα που έρχεται χαρακτηρίζεται «εβδομάδα εξελίξεων», εν αναμονή νέων ενταλμάτων με «κλειδί» τα στοιχεία από τους αναλυτές της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, κυρίως από τις συσκευές του Ηλία Μίχου και της 37χρονης προφυλακισθείσας μητέρας, σχετικά με την διαχείριση της πλατφόρμας γνωριμιών, όπου είχαν δημιουργηθεί προφίλ της ανήλικης με στόχο της εκπόρνευση της.

Στο «μικροσκόπιο» θα μπουν και οι άνδρες που προσήλθαν τα τελευταία 24ωρα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς για κάποιους φέρονται να υπάρχουν ενδείξεις πως δεν έμειναν απλά σε ανταλλαγή μηνυμάτων και τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά προχώρησαν και στο επόμενο βήμα, αυτό της δια ζώσης επαφής.

Την ίδια ώρα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου, σε συνεργασία διαφόρων υπουργείων, το οποίο σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων όπως τη δημιουργία του ινστιτούτου προστασίας του παιδιού, που θα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα πρόληψης για τέτοια περιστατικά.

«Η κυβέρνηση ανέθεσε, μελέτησε και εκπόνησε ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε στην κυβερνητική επιτροπή και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί στη Διαύγεια και θα εισαχθεί στη Βουλή για να αποτελέσει τον νόμο που θα αποτελεί ένα συντονιστικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών», επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σημείο των καιρών είναι ότι η δεύτερη αυτή γενιά του Kona σχεδιάστηκε εν λευκώ με βάση την ηλεκτρική του έκδοση: αυτή η προτεραιότητα ήταν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αναστάς Κύριος που είναι ο Άρχων και εξουσιαστής ειρήνης, όπως λέμε στα ιερά μας βιβλία, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να καταλήξουν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν και πάλι να απολαύσουν μια αποκλειστική υπηρεσία μεταφοράς με πολυτελή οχήματα από την τρέχουσα γκάμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοτοσικλέτα του συγκεκριμένου αναβάτη τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Βουλιαγμένη, διότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ο αναβάτης...

Advertisement