Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σ. Βαλυράκη: Eισαγγελική πρόταση για παραπομπή των δραστών για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Tην πρόταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, για την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, σχολιάζουν οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, με κοινή τους ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως: «Με την από 17.10.2022 πρότασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 257/2022 η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να παραπεμφθούν οι δράστες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους. Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει.

Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ. Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν.

Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη (με αλφαβητική σειρά):
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Κωνσταντόπουλος Νίκος
Λεμπέσης Βασίλης
Παπαδάκης Κώστας
Φωτάκης Μανώλης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement