Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παίδων «Αγία Σοφία»: Ενίσχυση με αναισθησιολόγους του ΕΣΥ για να προχωρήσουν τα χειρουργεία – Όχι σε επίταξη ιδιωτών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διενέργεια των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου υπάρχει λίστα με 2.925 επεμβάσεις που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, η κυβέρνηση προγραμματίζει άμεσα το άνοιγμα νέας χειρουργικής κλίνης ώστε να μικρύνει η λίστα αναμονής. Παράλληλα, το υπουργείο θα εισηγηθεί τη μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες. «Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Επιπλέον, αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως ναι μεν η λίστα των εν αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι πολύ μεγάλη σήμερα, όμως και το 2019, όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, ο αριθμός των εν αναμονή χειρουργείων ήταν 2.853, έναντι 2.925 σήμερα. Δηλαδή, τα χειρουργεία που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυξήθηκαν κατά 70.

«Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα», είπε ο υπουργός Υγείας, και προανήγγειλε το άνοιγμα νέας κλίνης. Στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε ο κ. Πλεύρης. «Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» είπε και εξήγησε ότι το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά συναντάται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, τάχθηκε όμως υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement